8 de març 2017

IV Nit de la Llengua al Món Digital. el divendres 10 de març, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, de les 18 a les 23 h.



Ja us heu apuntat a la Viquimarató?
En aquest enllaç t'expliquen la manera:
La IV Nit de la Llengua al Món Digital, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració d’Amical Wikimedia, tindrà lloc el divendres 10 de marça la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, de les 18 a les 23 h. L’acte mantindrà el format de viquimarató (acció intensiva d’edició de la Viquipèdia), que ja va tenir en les tres edicions anteriors, els anys 2013, 2014 i 2015.
La Nit de la Llengua al Món Digital és una activitat programada anualment en què diversos voluntaris fan una viquimarató amb l'objectiu d'ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia. El tema que es proposa treballar enguany és el cinema en català. Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre pel·lícules disponibles en llengua catalana, tant si es tracta de doblatge com subtitulació o produïdes directament en català, i altres temàtiques relacionades amb el cinema en català: actors i cineastes, festivals, etc. Alhora, de traduir articles de qualitat sobre el català a diverses versions de la Viquipèdia de les principals llengües del món.
A Tortosa, l'acte s'organitza conjuntament amb la Biblioteca Marcel·lí Domingo, amb la col·laboració de l'Escola Oficial d'Idiomes a Tortosa, la Universitat Rovira i Virgili, a través de l'Antena Cultural de la URV a Tortosa, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner, l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre (IPCITE) i la UOC Tortosa. La col·laboració dels voluntaris viquipedistes consistirà en la traducció a diferents llengües d'articles existents sobre la llengua catalana amb continguts generals i la introducció de continguts nous relacionats amb el cinema en català.


Hora Activitat
18:00 Benvinguda
18:15 Curs d'iniciació a la Viquipèdia i a la traducció de contingut
18:45 Inici de la Viquimarató
20:45 Sopar fred
23:00 Fi de la Viquimarató



Novetats de febrer de 2017

Ja teniu disponibles les novetats de la Biblioteca del mes de Febrer: 

ADULTS I NOVEL·LA 

Sigue el tablero Novetats 2017 - Febrer - Adults de bmd en Pinterest. 

COL·LECCIÓ LOCAL 

Sigue el tablero Novetats 2017 - Febrer - Col•lecció Local de bmd en Pinterest.