18 de des. 2017

Exposició La Veritat inefable, Ramon Llull






Inauguració de l'exposició La Veritat inefable, Ramon Llull

L’exposició, comissariada per Joan Santanach, pren com a punt de partida els versicles del Llibre d’Amic e Amat i permet aprofundir en la vida de Ramon Llull, el seu pensament i el context històric. Es tracta d’un del textos místics més importants de la literatura europea i una de les obres més conegudes de l’escriptor. En el context medieval, Llull és un personatge extraordinari, que va escriure centenars de títols i va recórrer milers de quilòmetres. Va compondre llibres sobre temes científics, filosòfics i teològics, en els quals emprava el llatí, però també el propi vernacle, el català, fet que li atorga un paper destacat en el procés d’emancipació intel·lectual dels laics.
L’exposició pretén atreure i sorprendre, es planteja com un espai de reflexió inesperat configurat per quatre elements escultòrics: quatre lletres fora d’escala. Aquestes lletres permeten que l’espectador s’assegui còmodament per interactuar amb els continguts que es presenten en pantalles interactives, que faciliten un apropament íntim i que afavoreix múltiples nivells de lectura i profunditat. Els continguts de l’exposició es divideixen en 9 capítols:
0. Ramon Llull i la veritat inefable
1. El món de Ramon Llull
2. Una existència, dues vides
3. L’ermità Blaquerna
4. L’amor místic
5. Literatura i veritat
6. Un món desordenat
7. L’Art de Ramon
8. La posteritat




Presentació del llibre de Mercè Falcó Premi literari Autor Revelació, amb la seua novela “L’illa de Bembé”.

La biblioteca de gom a gom a la presentació del llibre de #Mercè Falcó Premi literari Autor Revelació, amb la seua novela “L’illa de Bembé”. 

Es tracta d’una novel·la d’aventures centrada en la historia d’una dona que vol combatre les normes establertes de la societat hipòcrita en què viu. Una epopeia literària que l’autora construix a partir d’uns personatges que viuen a la Cuba de finals del segle XIX, encara colonitzada pels espanyols.










Donyet Conta contes, programa sobre les defensores i els defensors de drets humans

Actuació de Donyet Conta contes, programa sobre les defensores i els defensors de drets humans. Compromeses amb un món més just sobre el programa que s’impulsa des del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya té per objectiu contribuir a la construcció d’una ciutadania global transformadora tot oferint informació i recursos al públic de les biblioteques de Catalunya per garantir i exercir els drets humans.





Xerrada sobre les defensores i els defensors de drets humans

Xerrada sobre les defensores i els defensors de drets humans. Compromeses amb un món més just sobre el programa que s’impulsa des del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya té per objectiu contribuir a la construcció d’una ciutadania global transformadora tot oferint informació i recursos al públic de les biblioteques de Catalunya per garantir i exercir els drets humans.
El programa defineix una temàtica anual al voltant dels drets humans i proposa accions concretes per tal de fer conèixer al públic de les biblioteques de Catalunya les situacions de vulneració i la defensa dels drets humans al mateix temps que vinculem les entitats






del territori que tinguin un compromís en la defensa dels drets humans.