26 de març 2012

Espectacle d'animació a la lectura de poesies amb motiu del Dia Mundial de la Poesia PARAULA QUE VOLA… A LA CASSOLA a càrrec de Xavi Borras




Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia PARAULA QUE VOLA… A  LA  CASSOLA a càrrec de Xavi Borras. Organitza Departament de Cultura Central de Biblioteques de les Terres de l'Ebre. Col·labora Biblioteca.
Divendres 23 de març a les 18h a la sala polivalente de la biblioteca.
Va ser proclamat per la Conferència General de la UNESCO, i es va celebrar per primera vegada el 21 de març de 2000. La seva finalitat es fomentar el suport als poetes joves, tornar a l'encant de l'oratòria i restablir el diàleg entre la poesia i la resta de les arts (teatre, dansa, música, etc).
Sinopsi: és un espectacle d’animació a la lectura de petit format que pren la poesia com eina per fer estimar els infants el món de les lletres i la literatura.
La matèria prima la prenem en aquest cas diverses poesies per a infants dels autors més representatius de les nostres lletres com ara en Miquel Martí i Pol, en Joan Salvat Papasseit, Josep Carner, Joan Maragall, Salvador Espriu, Joan Brossa, i d’altres.
La posada en escena és basa en un conjunt de llocs, sensacions i ambients que les paraules evoquen i provoquen, i que acompanyen a  aquest recital poètic interactiu.
Dirigit a: públic infantil

 Biografia – curriculum de Xavi Borràs
XAVIER BORRÀS BALADA, Tortosa 1956

Actualment exerceix com mestre a Barcelona. Durant més de deu anys ha estat impartint classes de teatre a infants a diverses escoles de les Terres de l’Ebre. Va esser fundador de Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries, interpretant el paper del Noi. Va formar part de diverses formacions teatrals entre les que s’inclou “Calaix de Sastre” companyia especialitzada en temes pedagògics, presentant a moltes biblioteques de les Terres de l’Ebre diferents col·leccions de llibres per a infants.