23 de des. 2011

El voluntariat lingüístic de la biblioteca de Tortosa participa en la 1a Jornada sobre experiències de voluntariat lingüístic a les Terres de l’Ebre




La I Jornada de Voluntariat Lingüístic del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre (CNLTE) s’ha organitzat per tal de compartir experiències comunes i per reconèixer l’esforç i la dedicació de les persones catalanoparlants que participen en el programa Voluntariat per la llengua.

La jornada va tindre lloc el dimecres 14 de desembre, a la seu del CNLTE. Hi van participar unes 40 persones, sis de les quals van formar part d’una taula rodona des d’on van explicar les seves respectives experiències com a voluntàries lingüístiques. Els membres de la taula eren voluntaris representants de diverses entitats: un d’Atzavara Arrels, un de la USOC, dos de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i dos del CNL de les Terres de l’Ebre, concretament el voluntari més antic i la voluntària més recent des que va començar el programa.

Després de les respectives intervencions, es va encetar un debat entre el públic on els assistents expressaven les seves opinions i dubtes en el marc de les preguntes plantejades als mateixos membres de la taula. L’objectiu era compartir i debatre experiències comunes.

Un cop acabat el debat, es va passar la projecció d’un dels capítols del 10 cites. El 10 cites és una sèrie de 13 capítols, emesa per TV3, que ensenya històries de convivència entre parelles lingüístiques.