21 de maig 2009

Les Terres de l'Ebre commemoren el 20è aniversari del Consorci


El dia 20 de maig va tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l'acte de commemoració del 20è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a les Terres de l'Ebre.

L'acte va coincidir amb l'estada de l'exposició "20 anys junts pel català" a la ciutat i amb la presentació d'una quarantena de parelles lingüístiques de l'edició 2009 del programa "Voluntariat per la llengua" a Tortosa.

El secretari de Política Lingüística de la Generalitat i president del CPNL, Bernat Joan, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, van presidir la celebració, la qual va comptar també amb les intervencions del delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, i del president del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, Francesc Gas.


El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.