20 de jul. 2013

La Biblioteca Marcel·lí Domingo (BMD) de Tortosa va inaugurar dijous l’exposició #dretscompartits, organitzada per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.


Aquesta exposició es basa sobre els drets dels ciutadans a la Unió Europea i que té com a objectiu apropar la UE i el seu projecte a la ciutadania. Aquest dimecres es va fer l’acte inaugural, que va estar presidit pel director de la Representació, Ferran Tarradellas, i per l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.
Finalitzat l’acte, va tenir lloc el debat  ”Diàleg amb la ciutadania sobre el futur d’Europa”, que va comptar amb la presència de l’ex-alt funcionari de la Comissió Europea i tortosí Josep Ramon Borrell, que va aportar el seu punt de vista sobre la construcció europea. Més de trenta persones van participar en el debat, que va tocar diferents aspectes com el paper de la UE en la crisi, la transparència a les institucions europees o el futur de la UE. Altres aspectes que van sorgir en el debat van fer referència a la lluita per establir un cabal mínim suficient al tram final de l’Ebre i el paper de la UE respecte el dret a decidir i la celebració d’una consulta.
L’exposició itinerant sobre la UE està instal·lada al hall de la Biblioteca i pot visitar-se fins al proper 31 de juliol.