2 d’abr. 2009

Celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil a la biblioteca




Dijous 2 d’abril a les 18 h.Lectura del missatge de Hani D. El-Masri adreçat a tots els nens del món.
El 2 d’abril, l’IBBY (International Board on Books fron Young People), celebra el DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL amb la finalitat de commemorar el naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen. Cada any, un país membre de dita organització és l’encarregat d’editar el cartell anunciador i el missatge dirigit a tots els nens del món. Per a aquest any, 2009, la secció d’Egipte és la que distribueix el cartell i el missatge de Hani D. El-Masri.

A continuació es va contar el conte adaptat per Roser Iborra “La Filla del sol i de la lluna”. A càrrec de Maribel Alqueza i Alba Rollan, aquesta activitat s’ha preparat amb motiu de l’Any internacional de l’Astronomia 2009 (ratificada per l’ONU el 19 de desembre de 2007)

Nits dels Estels a la biblioteca Marcel·lí Domingo



Amb motiu de l’Any Internacional de l’Astronomia, els dies 2, 3, 4 i 5 d’abril es celebren a tot el món les “100 hores d’Astronomia”. Dins d’aquest marc,una de les activitats de més difusió serà l’observació del cel a ull nu i amb telescopi. Podeu trobar informació sobre aquesta i d’altres activitats a la web http://www.astronomia2009.cat

*Per tal de facilitar-vos l’observació de les Nits dels Estels a la biblioteca Marcel·lí Domingo té a la vostra disposició d’uns exemplars del dossier “100 hores d’astronomia- Breu guia per a l’observació del cel”.

L'objectiu principal d'aquest esdeveniment mundial és que el major nombre possible de persones descobreixi el cel a través d'un telescopi, tal i com va fer Galileu ara fa 400 anys. Per tal d'assolir aquest objectiu a Catalunya, i en col·laboració amb la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, proposem la realització d'observacions el proper dissabte 4 d'abril de les 21:30 a les 24 hores a la Plaça dels Dolors. Durant aquests dies es podrà observar la Lluna en quart creixent i el planeta Saturn.