17 de set. 2008

Conferència “Enfocament holístic Gestalt aplicada als símptomes i les malalties psicosomàtiques"

Diljous 18 de setembre a les 19,30h a la sala polivalent de la biblioteca

A càrrec de la psicòloga Graciela Andaluz.
Llicenciada en Medicina (Buenos Aires. 1971). Psicoterapeuta. En 1976 introdueix la Psicoteràpia Gestalt en Canàries. Formadora i Supervisora en Psicoteràpia Gestalt. Membro Titular de l'Associació Espanyola de Teràpia Gestalt (AETG) i de la Federació Espanyola d'Associacions de Psicoterapeutes (FEAP). Docent de l '"Istitut Gestalt Firenze". Membre Docent de Espacio Movimiento- Río Abierto España.
Organitza Espai Delta (centre d´expressió i teràpies corporals)


Fritz Perls dóna el nom a la psicoteràpia gestalt ja que considera que la persona té una sola necessitat per vegada com a figura i que, si la satisfà, passa al fons.
Les necessitats físiques com respirar, batecs cardíacs, transport de la sang a tot l'organisme, etc., estan regulades pel sistema nerviós autònom i funcionen com a fons. Si hi ha una dificultat i es produeix un desequilibri, es fan figura i reclamen la nostra atenció per reequilibrar-se.

Altres com a set, gana es fan figura amb senyals i quan les sadollem passen al fons.
L'organisme tendeix a l'autoregulació (homeostasis) i utilitza un sistema de senyals i feed- back per a autorregular-se.
En l'aspecte psicoemocional, per exemple, una ràbia per una cosa que es considera injusta es fa figura i necessita expressar-se. De vegades la persona no pot expressar-la per por de les represàlies i la guarda en el fons. És el que es crida una situació inconclusa. És en el fons però tendeix a sortir per completar-se i expressar-se. Si són moltes les situacions inconcluses guardades en la història de la persona; el potencial energètic vital és menor ja que una part important està bloquejada en guardar aquestes situacions inconcluses que tendeixen a fer-se figura i expressar-se.

El procés de teràpia gestalt en porta que aquestes situacions s'expressin una a una en el present- s'usen coixins o una cadira per al canvi de llocs- i la persona completa l'expressió i elabora el sentit del contingut guardat en aquestes situacions inconcluses. Recupera el potencial energètic guardat i la vitalitat i alegria.

Setembre i més contes...

Espectacle familiar, on Santi Rovira ens porta un arbre ple de contes.
Santi Rovira, narrador, animador i músic.

Descansar a l’ombra d’un arbre pot convertir-se en un fet màgic, sobretot si en lloc de fruits, a l'arbre, hi creixen contes. ...
Un espectacle ecològic i sostenible.