2 de jul. 2012

Contes a la plaça, Tofulet i els seus amics

 
Com ja comença a ser habitual, per gaudir tots junts de la lectura aquest estiu hem preparat un cicle de contes que giren al voltant d’una figura tortosina molt destacada del panorama literari del renaixement català. Sabeu de qui es tracta? Exacte, de Cristòfol Despuig. I, com als Col.loquis de la Insigne ciutat de Tortosa agafarem escenaris coneguts de la nostra ciutat per ambientar els quatre contes del més de juliol i que tindran al petit Despuig, a Tofulet, com a protagonista i fil conductor d’aquestes històries que estem a punt de descobrir!  

PROGRAMACIÓ CONTES A LA PLAÇA A CÀRREC DEL PERSONAL DE LA BIBLIOTECA


 - Tofulet al pont de Barques Dijous, 5 de juliol a les 12h a la Plaça dels Dolors El nostre personatge arriba a Tortosa i desembarca al port de l’Arsenal i des d’allí entra a la ciutat pel portal principal: la porta del pont de Barques. Voleu saber què han pescat al riu?  
 - Tofulet i l’ordre de l’Aixa Dimecres, 11 de juliol a les 12h a la Plaça dels Dolors Tofulet troba una atxa de plata perduda al Portal del Romeu i l’ensenya als seus amics. Lucio els confessa què simbolitza i per què és tan important per a la dona tortosina.  
 - Tofulet al seu palau Dijous, 19 de juliol a les 12h a la Plaça dels Dolors Pedro, Lúcio i Fàbio volen fer una sorpresa a Tofulet… però el que no es poden arribar a imaginar mai és que la sorpresa se l’enduran ells. En obrir la porta del palau...  
 - Tofulet al castell de la Suda Dimecres, 25 de juliol a les 12h a la Plaça dels Dolors Tofulet té una misió important per cumplir: un dels seus amics necessita la seva ajuda. Haurà d’omplir-se de coratge i entrar per la nit al castell de la Suda sense que n i n g ú el vegi.

Ruta Cristòfol Despuig a càrrec de Xell Aixarch

Una jornada entorn el comerç, el patrimoni, la cultura, l'art i el turisme del Nucli Antic de Tortosa.
Dissabte 30 de juny a les 20:00 h s'inicià una visita guiada la “Ruta literària de Cristòfol Despuig” a càrrec de Xell Aixarch, membre de l'equip de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, en la qual i a través d'un fil argumental es visiten diferents espais del Nucli Antic.

Trobada de parelles lingüístiques de les Terres de l'Ebre






Dins de les activitats que organitza el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) per als participants al programa Voluntariat per la llengua (VxL), el dijous 28 de juny, a les 19.00 h, va tenir lloc la Trobada de parelles lingüístiques a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa.
[+ informació bloc CNL]

Novetats, llibres i més.. per aquest estiu a la biblioteca.

10 maneres de passar-t'ho bé aquest estiu a la biblioteca:
1- Llegir les novetats de llibres que us proposem.
2- Escoltar la música que fa temps que volíeu i no trobàveu.
3- Triar les pel•lícules de cinema en francès, anglès, etc.
4- Navegar per la xarxa amb la wifi gratuïta.
5- Llegir una revista de viatges, de moda i esport.
6- Veure l’exposició de postals antigues.
7- Inscriure't a la Ruta literària de Despuig
8- Escoltar un conte infantil a la plaça.
9- Passar la tarda llegint el diari a la butaca i gaudint de la bona temperatura.
10- I per últim, fer bons amics a la teva biblioteca.

Aquest estiu cada vegada que facis préstec d'un llibre podràs tenir un premi, vine i ho comprovaràs.