12 d’abr. 2014

La Biblioteca de Tortosa i El Punt Jove de Jesús a la Fira Literària 2014

Ja tenim preparada la paradeta de la biblioteca de Tortosa i el Punt Jove de Jesús a la Fira Literària.
Aquest any l’hem dedicat als més petits de 0 a 3 anys, la BEBETECA.

Club de Lectura 'Les llavors del silenci'. Amb la presència d'Àlvar Caixal, autor i Núria Vendrell, psicòloga, especialista en emocions



La literatura eina de valors. Els límits de la identitat personal. Premi  Sant Joan 2013.

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA fan possible que la cultura arribi a tot el territori. Experts i escriptors guardonats conversen sobre els valors i les emocions universals a través de les obres guardonades al Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana.
Escriptors guardonats en els darrers cinc anys del Premi BBVA Sant Joan i expertes psicòlogues parlen de valors i emocions universals a partir dels argument de les respectives obres guardonades. Avui també és Sant Joan és una iniciativa per fomentar la lectura i la reflexió sobre els valors universals entre escriptor, psicòleg i públic assistent.
Experiències, emocions, valors... que ens transmeten els personatges i les situacions de les novel·les que llegim i que molt sovint sentim tan pròximes als nostre propis sentiments. Una conversa literari sobre els sentiments de personatges ficticis però que ens ajudarà a entendre’ns millor a nosaltres mateixos.
Divendres 10 d’abril, a les 19,30h. Coordina Sílvia Panisello


La primavera ha despertat amb moltes flors a la BEBETECA




A carrec de Rosa Tomàs. Divendres 11 d'abril a les 18h

Recital de poesia. A càrrec dels poetes de l'Ebre




Dijous 10 d'abril a les 19,30h.

Inauguració Exposició Memòria Democràtica a Tarragona. Un passat per a no oblidar







Una mostra que ha estat organitzada per l’Associació de Víctimes de la Repressió Franquista de Tarragona amb motiu del 75è aniversari del final de la Guerra Civil.

Va comptar amb la  presència del Sr.Ferran Bel i Accensi , Alcalde de Tortosa, Sra  Montserrat Giné i Giné, presidenta de l’Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona (AVRFT),i del Sr. Xavier Tolosana, comissari de l’exposició.



Aprofitarem per recordar algunes persones que apareixen a l’exposició i que són de Tortosa:
L’alcalde de la República, José Rodríguez, que va ser regidor i alcalde de Tortosa durant dos períodes en el transcurs de la Guerra Civil Espanyola. Va ser detingut i  se'l trasllada a la presó de Pilats. A Tarragona se'l sotmet a Consell de Guerra Sumaríssim i d’urgència. Condemnat a mort va ser afusellat el 8 d'agost de 1939, el mateix dia que el conegut i estimat doctor Primitiu Sabaté Barjau.
Josep Subirats i Piñana  polític, periodista, intendent mercantil i censor jurat de comptes català. També fou empresonat i condemnat per un consell de guerra sumaríssim a cadena perpètua (pena commutada l'octubre de 1944).Passà set anys a la presó de Pilats de Tarragona i en diferents batallons de penats.
 
I per últim tenim documents originals del soldat Tomàs Roige, que acrediten que fou ferit de guerra al front de Madrid, són alguns dels  testimonis de la història que trobareu en aquesta exposició, un passat per a no oblidar.