12 de febr. 2008

Taller sobre la Interculturalitat:ABU BAKR AL-TURTUSI




Abu-Bark una de les personalitats més grans que ha engendrat la nostra terra va ser el teòleg, poeta i filòsof Abu Bakr al Turtushí, un dels màxims representants de la grandiosa cultura existent a la Catalunya sota el domini sarraí. El seu nom sencer era el d'Albubequer Mohamed, fill d'Algualid, fill de Mohamed, fill de Jalfa, fill de Suleiman, fill d'Ayub, el Coraxí, el Fihrí, el de Tortosa, l'alfaquí malequí, l'asceta, el conegut com a fill d'Aburrandaca.
emigdi ha dit...




La Rosa també conta-contes i ho fa amb català per a tots els xiquets i xiquetes que venen els dilluns a la sessió de contes interculturals...


“Exposició:SETEM” fotografies dels camps de solidaritat




Els Camps de Solidaritat són una opció per a conèixer de primera mà la realitat dels països del Sud i de les ONG que treballen des d'allí per una vida més digna i un món més just. Els Camps 2008 es duran a terme en 16 països diferents d'Àfrica, Llatinoamèrica, i Àsia.



Xerrada Informativa sobre els Camps de Solidaritat. Organitza SETEM (Servei al tercer món).Dissabte el 2 de febrer a les 11,30h a la sala polivalent de la biblioteca

“Exposició:SETEM” fotografies dels camps de solidaritat
Del’1 de febrer fins al 18 de febrer als passadissos de la biblioteca

Segona Edició: EBREBLOC a Tortosa

El balanç final de la segona edició de la trobada anual de Blocaires Ebrencs no pot ser més positiu, i per això la nova entitat ha decidit posar-se a treballar per preparar un esdeveniment semblant en l'àmbit dels Països Catalans.



La idea va començar a gestar-se després d'haver mantingut uns primers contactes amb l'Ajuntament de Tortosa, i ha acabat de madurar després d'haver rebut el suport de la comunitat blocaire i internauta del territori i de la resta de la Catosfera, així com d'altres administracions com la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat o l'Ajuntament de Roquetes. En aquest sentit, va ser a Roquetes on la presidenta de Blocaires Ebrencs, Carme Pla, va anunciar la intenció de preparar aquesta trobada de blocaires dels Països Catalans a Tortosa, aprofitant la situció de cruïlla geogràfica i cultural de les Terres de l'Ebre.


En un principi, les jornades es farien a la tardor, i la intenció és que estiguin dedicades a les xarxes territorials que estan sorgint arreu dels Països Catalans, tenint en compte que l'Ebresfera s'ha convertit en un referent per a altres comunitats de blocaires del país. Parlar de l'expansió de la internet social, però també d'altres aspectes col·laterals de la web 2.0, serà un dels objectius d'aquestes jornades, que situaran les Terres de l'Ebre com a cruïlla de la internet en llengua catalana.