10 d’oct. 2008

Visites escolars a la biblioteca.

El Col·legi de la Consolació de Tortosa ha estat el primer en começar el nou cicle de visites escolars a la biblioteca Marcel·lí Domingo.
Coincidint amb l'Exposició de la 8a Setmana del llibre infantil i Juvenil “A pencar” que organitza el Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, Maribel Alqueza va explicar a tots els nens i nenes el seu contingut.

El món del treball és molt important. Potser hi ha nois i noies desitjant entrar-hi i no saben com, ni quin ofici triar. Cap problema! Hi ha un munt de llibres on buscar informació o idees...

EL MÓN DEL TREBALL EN ELS LLIBRES INFANTILS I JUVENILS

L’exposició consta de 9 banderoles i un centenar de llibres sota les
classificacions següents:
• Oficis de tota mena
• Mar, terra i aire per obtenir menjar
• Treballs a mà i a màquina
• Per poder comprar, vendre i negociar...
• Habilitats excepcionals i admirables
• ÜCarrera faràs, estudia que estudiaràs
• ÜQuan tot depèn de tots i de cadascú
• Cara i creu de la feina
• Fora mandra i força enginy

US ESPEREM A TOTS A VISITAR AQUESTA MAGNÍFICA EXPOSICIÓ!


Recital Poètic a la biblioteca.

a càrrec de l’ Associació Poetes de l’Ebre,
Grup de poetes del Sud de Catalunya.

Organitza Biblioteca Marcel•lí Domingo
Dijous 9 d’octubre 19’30h a la sala polivalent de la biblioteca

POETES QUE INTERVENEN:
- Miquel Accensi (Reguers)

- Anna Vallvey (Valls)

- Paco del Fruto (Aldover)

- Montse Pallarés (Roquetes)

- Pilar Alegria (Roquetes)

- Francesc Favà (Roquetes)

- Glòria Fandos (Tortosa)

- Teresa Gisbert (Amposta)










Imagina la biblioteca pública del S.XXI


Propera obertura 13 d'octubre 2008
El procés participatiu Imagina la biblioteca pública del S.XXI és una iniciativa de la Subdirecció General de Biblioteques (Departament de Cultura i Mitjans de comunicació).
L'objectiu d'aquest procés és recollir les aportacions del màxim nombre possible de persones relacionades amb el món de la biblioteca per tal de millorar el funcionament del Sistema de Lectura Pública.
El calendari per valorar cadascun dels blocs és el següent:
Imagina la biblioteca pública del segle XXI es va presentar a Tortosa el dimarts 7 d'octubre, de 10 a 12.30 h, a l'Arxiu Comarcal de les Terres de l'Ebre (C/ St. Domènec, 21/23, Tortosa).
La benvinguda fou a càrrec del Sr. Francesc-Xavier Vega Castellví, director de Serveis Territorials de Cultura a Terres de l'Ebre, i presentarà el projecte la subdirectora general de Biblioteques, Sra. Carme Renedo.
A continuació es va celebrarar la taula rodona "La resposta de les biblioteques públiques a la societat actual" moderada per la Sra. Lurdes Reyes, i amb els ponents Sra. Marta Morera, directora de l'Observatori de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Girona (OTIC) i bibliotecària, i el Sr. Daniel Gil, bibliotecari del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (demarcació de l'Ebre).
Imagina la biblioteca pública del segle XXI és un procés impulsat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del qual experts de diferents àmbits reflexionen i analitzen els trets definitoris del nostre model social i les possibles respostes que ha de donar el món de la lectura pública. Es demana també la participació ciutadana. Aquesta fase pública del procés s'articularà mitjançant un web des del qual s'aniran sotmetent diferents enquestes a la consideració de tothom que hi estigui interessat.