13 de gen. 2017

Exposició 'Dones sindicalistes' a la Biblitoeca de Tortosa



 Exposició 'Dones sindicalistes' Organitza Central de Biblioteques TE. Podeu veure-la a la segona planta de la biblioteca durant tot el mes de gener.

Aquesta exposició ens presenta 12 dones que al llarg de la història van destacar per la seva tasca en diferents organitzacions sindicals. D’aquesta manera, la mostra vol contribuir a la construcció d’una genealogia femenina que donant a conèixer figures destacades de la nostra història i omplint el buit existent en el coneixement del nostre passat i en el reconeixement del protagonisme d’aquestes dones com a autores de les transformacions socials. Dotze dones procedents de diverses organitzacions sindicals (anarquistes, socialistes, marxistes...) que van defensar les seves idees i conviccions permetent la transformació de les relacions interpersonals i socials amb l’objectiu de construir una societat més justa.
L'exposició, que ha coordinat l'escriptora Antonina Rodrigo, inclou una nota biogràfica i una fotografia d'aquestes 12 dones sindicalistes precursores en la lluita per als drets de les dones: Isabel Vila Pujol, Francesca Saperas Miró, Teresa Claramunt Creus, Llibertat Ródenas Rodríguez, Lola Iturbe Arizcuri, Frederica Montseny Mañé, Margalida Roig Colomer, Amèlia Jover Velasco, Dolors Piera Llobera, Lina Ódena García, Aurora Picornell Femenías, i Maria Manonelles Riera.


Exposició de fotografies 'Roda món i agita el teu entorn amb un camp de voluntariat! Organitza Servei Civil Internacional de Catalunya.






Exposició de fotografies 'Roda món i agita el teu entorn amb un camp de voluntariat! Organitza Servei Civil Internacional de Catalunya. Durant tot el mes de genre a la primera planta de la biblioteca de Tortosa.

Més d’un miler de projectes arreu del món esperen el teu suport per contribuir a la transformació social. Vine a informar-te!
 
Un camp de voluntariat, o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d’entre 5 i 24 voluntaris i voluntàries de diferents nacionalitats durant un període entre 1 i 3 setmanes. Hi ha camps arreu del món i s’hi pot participar a partir dels 18 anys.

És un treball traçat des de la solidaritat i el suport mutu amb l’objectiu, per una banda, d’enfortir projectes de base i transformadors, i per l’altra, de promoure la transformació social a través d’experiències d’interculturalitat i de treball cooperatiu entre les persones voluntàries.


Revistes 2017 a la Biblioteca de Tortosa