20 d’oct. 2020

VI Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc "Patrimoni oblidat, memòria viva. Paisatge, personatges i oficis recuperats de la literatura i la paraula" que tindran lloc del 9 al 14 de novembre, a la Biblioteca Marcel.lí Domingo de Tortosa

Us presentem les VI Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc "Patrimoni oblidat, memòria viva. Paisatge, personatges i oficis recuperats de la literatura i la paraula" que tindran lloc del 9 al 14 de novembre, a la Biblioteca Marcel.lí Domingo de Tortosa. 

Amb aquesta nova edició volem posar l'èmfasi en alguns aspectes del nostre patrimoni que ja no existeixen i que la literatura, la música o el cinema ens permeten reviure d'una manera molt directa. Aquest any, farem un recorregut per paisatges de la nostra terra que han sigut despoblats, masos i pobles abandonats que la literatura ens documenta i recrea. 

Coneixerem personatges del nostre territori, els límits dels quals es desdibuixen entre la realitat i la ficció. I finalment, coneixerem de primera mà un ofici com la transhumància a través del documental El somni, a través del qual resseguirem les petjades d'en Joan "Pipa", un dels darrers representants d'aquesta tradició mil·lenària i a continuació, veurem quines petjades ha deixat al nostre paisatge.

 Aquestes jornades comptaran amb dues activitats complementàries que tindran lloc el dissabte 14 de novembre. Una primera proposta de senderisme interpretatiu ens durà a fer un recorregut per diferents masos dels Ports, i una ruta guiada per Tortosa que ens posarà a l'abast textos de prosa i poesia d'autors catalans que narren en primera persona el tràgic esdevenir de la Guerra Civil, sobretot de la batalla de l'Ebre. 

Com a novetat, les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc es podran seguir en streaming a través de la pàgina web de la biblioteca i xarxes socials amb l'objectiu d'arribar a tots els públics. I a més d'adaptar-se a la situació actual aquestes jornades s'han proposat arribar a noves audiències i trencar les barreres físiques, així que podrem veure-ho en format digital i si podem obrir presencialment segons l'evolució de la Regió Sanitària amb un nombre molt reduït físicament. Impulsades per la biblioteca de Tortosa, arribem amb vocació de projectar-se de forma internacional i global. 

Ja en les darreres edicions hem pogut veure com hem donat suport a la sostenibilitat, les noves tecnologies i els nous formats d'exhibició. La nostra aposta són nous escenaris del món de la #CulturaSegura.

 Esperem que siguin del vostre interès!