7 de maig 2009

Contes del món: Mèxic

Contes del món a càrrec d’Alba Rollan “L’Ocell punhy” (conte mexicà). Organitza Biblioteca
Dijous 7 de maig a les 18h a la sala polivalent de la biblioteca.



Exposició Artistes Catalanes del dibuix i la pintura

Fins el 29 de maig es podrà visitar als passadissos de la primera planta de la biblioteca, en horari de la mateixa.



Aquesta exposició pertany a l’Institut Català de les Dones.
Mostra concebuda per difondre els noms d'algunes de les dones, miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores que amb la seva obra han contribuït a configurar el patrimoni artístic de Catalunya des de l'Edat Mitjana fins el segle XX.

Les artistes sel·leccionades (miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores) són una mostra del creixement i l'evolució de la creativitat artística de moltes dones que com elles, al llarg del temps, han treballat amb diferents interessos: des de l'adopció dels llenguatges acadèmics i establerts per a què es reconegués el seu treball, fins a la transformació i subversió d'aquests llenguatges per construir altres formes de pintar i representar el món. Elles, com moltes altres, formen part d'una genealogia oculta que aquesta exposició pretén començar a fer visible.

Les protagonistes de l'exposició són: Ende, Elisava, Isabel de Villena, Emília Coranty i Llúria, Josefa Teixidor Torres, Elvira Malagarriga i Armat, Lluïsa Vidal i Puig, Lola Anglada i Sarriera, Mercè Llimona i Raymat, Laura Albéniz, Carme Cortés i Lledó, Soledad Martínez García, Olga Nicolajevna Sacharof, Ángeles Santos, i Remedios Varo