4 de gen. 2013

Exposició de cromos antics 1930-1960



Col·lecció privada de Bernat Navarro Porter

Molts dels que van viure (feliçment) la infància sense televisor i ordenadors recordaran amb aquesta exposició una època entranyable de les hores que van destinar a les seves col.leccions de cromos (...). Ordenar, pegar, canviar.

Els llibres d’ Historia de España de la infantesa de principis del segle passat anaven acompanyats de reproduccions de molts d'aquells quadres i també les fàbriques de xocolates acostumaven a oferir cromos amb aquest tipus d'imatges.

Parlar de les fàbriques de xocolata C.R.E.O, Ortí, Piera, Juncosa, Ametller... empreses com Gallina Blanca o Azafranes i condimentos La Paloma i editorials com Bruguera “El niño”, Ruiz Romero i CIFESA no tant com a fabricants sinó com a emissors de cromos col·leccionables. Tenien col·leccions de cromos de contes, d’artistes de cine, dels reis gods, del Quo Vadis, de geografia, de història, etc.

També hem fet un homenatge a les empreses tortosines, com Casa Mortimer, que es van sumar a aquesta moda i van oferir cromos als seus clients per tal de fidelitzar-los.

Un record al passat que ens farà sentir emocions!
La podeu veure a la segona planta de la biblioteca fins al 30 de gener.





Exposició de Gravats de la Col·lecció del Fons Històric Local de la Biblioteca Marcel·lí Domingo