5 de maig 2011

EXPOSICIÓ MERCAT FAM: OBERT 24 HORES a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa





          
          
Del 5 al 28 de maig, obre les portes a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l’exposició “MERCAT FAM”, un recorregut que explica el camí des de la falta d’accés als aliments fins a la desnutrició aguda al Sahel.

La Inauguració va tnir lloc el dijous 5 de maig, a les 12 hores. A l’acte participaran la Sra. Ana Algueró, Regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tortosa, Irene Prades, Directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, i Jon Sicilia, tècnic de sensibilització i esdeveniments d’Acció contra la Fam, que realitzarà una visita guiada per a tots els assistents.

Simula ser un supermercat, però no ho és. Els seus passadissos, prestatgeries i cambres frigorífiques estan buides d'aliments, però carregades d'arguments, d'imatges, dades i xifres per a explicar el que resulta inexplicable: per què la fam es cobra cada any la mort evitable de més de 3 milions i mig de nens i nenes menors de cinc anys; o per què en un planeta capaç de produir aliments per al doble de la població actual, hi ha 925 milions de persones que passen fam, i les vides de les quals estan amenaçades per aquesta pandèmia.

[+ informació]