15 d’oct. 2012

Centre d'interès Charles Dickens amb motiu del 200 anys del seu naixement

El 7 de febrer de 2012 es van complir 200 anys del naixement de l’autor d’Oliver Twist, Temps difícils, David Copperfield, Conte de Nadal, Història de dues ciutats, Grans esperances, entre d’altres narraciones. Com podeu reconèixer es tracta del gran escriptor CHARLES DICKENS, que va retratar els desequilibris de la revolució industrial, els baixos fons de Londres, el comportament d'éssers corruptes o l'amor romàntic a través de les sevesnovel·les.
Durant aquest més d'octubre i novembre trobareu un centre d'interès a la planta baixa de la biblioteca amb tots els llibres d'aquest autor.
També dir-vos que el Servei de Biblioteques ha elaborat una guia de lectura amb una selecció de recursos que les 356 biblioteques públiques de Catalunya posen al vostre abast per acostar-vos a aquest escriptor anglès universal i que trobareu a la xarxa a la web de Cultura espai biblioteques. Guía de lectura




Xerrada: Pors Alimentraries a càrrec de Juanjo Càceres


A càrrec de Juanjo Càceres, investigador en Ciències Humanes i Socials, especialitzat en l’anàlisi de l’alimentació, i col·laborador docent i tutor dels programes de Sistemes Alimentaris, Cultura i Societat de la UOC.
L’alimentació és un acte quotidià, però cada decisió alimentària es troba condicionada per consideracions diverses. Una part d’aquestes tenen a veure amb inquietuds i desconfiances: desconfiança vers la procedència dels aliments, desconfiança vers les formes de producció, desconfiança respecte a les tecnologies utilitzades i també desconfiança vers els seus efectes sobre la salut i la imatge corporal. D’aquest context sorgeixen, entre d’altres, debats socials (per exemple, sobre els aliments transgènics), respostes de rebuig en crisis alimentàries i la recerca de propostes alimentàries alternatives.
Dijous 18 d'octubre a les 19h a la sala polivalent de la biblioteca de Tortosa