1 d’oct. 2009

Exposició literària “Terres d’Arbó"

De l’1 fins al 18 d’octubre


La Fira del Llibre Ebrenc ens presenta l’exposició “Terres d’Arbó”, una aproximació a la figura i l’obra de Sebastià Juan Arbó, un dels grans noms de la literatura ebrenca.
El món literari d’Arbó és el dels marginats, és un món marcat per l’adversitat, la cruesa, el dramatisme i la violència de les terres de la ribera de l’Ebre i de la gent que les habitava durant la primera meitat del segle XX.


TERRES D’ARBÓ EXPOSICIÓ

Cada any, i amb l’objectiu d’aportar coneixement als visitants, la Fira del Llibre Ebrenc ens presenta una exposició literària amb una voluntat didàctica i adreçada al públic en general. Enguany ensproposem “Terres d’Arbó”, que és una aproximació a la figura i l’obra d’un dels grans noms de la literatura ebrenca com és Sebastià Juan Arbó (Sant Carles de la Ràpita, 1902 – Barcelona, 1984). Ell fou el primer autor que incorporà el paisatge i la societat ebrenca a la literatura catalana i sobre aquest món propi creà la seua obra. El món literari d’Arbó és el dels marginats, és un món
marcat per l’adversitat, la cruesa, el dramatisme i la violència de les terres de la ribera de l’Ebre i de la gent que les habitava durant la primera meitat del segle XX.

Al llarg de 9 plafons es presenten els temes principals de l’univers creatiu d’Arbó, tot destacant el perquè de la seua importància (temàtica, personatges, nfluències…). Les imatges que il·lustren la mostra i la lectura d’una selecció de fragments ens situaran al bell mig d’aquestes “Terres d’Arbó”.

Visita dels Alumnes del Grau d'Educació Primària de la URV de Tortosa

Dijous 1 d'octubre a les 11h