28 de nov. 2009

La biblioteca Marcel·lí Domingo ha estat premiada al Concurs de Promoció a la lectura que organitza el Ministeri de Cultura



En l'última edició dels premis "María Moliner de 2009" d'Animació a la Lectura, la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa amb el projecte ATREVEIX-TE A LLEGIR EN VEU ALTA ha vist reconeguda la seva tasca per al foment i promoció dels hàbits lectors entre els nens i joves, que concedeix el Ministerio de Cultura amb la col.laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Fundació Coca-Cola Espanya.

Aquests premis, que concedeix el Ministeri de Cultura,són un estímul per a la tasca que diàriament realitza la nostra biblioteca per acostar la lectura a la població.
Els premis María Moliner d'Animació a la lectura són una campanya adreçada a municipis de menys de 50.000 habitants, que des de 1998 reconeixen els millors projectes o activitats desenvolupades per promoure la lectura de nens i joves.

Amb aquesta actuació incentiva als municipis petits. Aquest programa té una gran importància estratègica, ja que aproximadament la meitat de la població espanyola viu en municipis de menys de 50.000 habitants, amb la qual cosa aquesta iniciativa té un gran impacte en el territori. En les darreres edicions, la resposta dels municipis ha estat molt positiva, havent-se presentat fins ara més de 7.550 projectes per més de 2.000 municipis.

Dels 753 projectes presentats a aquests premis, s'han seleccionat 350 guanyadors que rebran un lot bibliogràfic compost per 200 llibres infantils i juvenils.