15 de nov. 2011

Enllestida la digitalització del fons documental Marcel·lí Domingo



   
La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ha enllestit el treball de digitalització del fons que inclou documentació original sobre el pol·lític republicà tortosí del mateix nom, i que conté fotografies, documents personals i reculls de premsa. Tot aquest fons -donat en el seu moment per l'ex-president de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza- un cop digitalitzat i en format PDF, es troba a disposició del públic a la seu de la biblioteca municipal de Tortosa.
Entre tot aquest material es troba un exemplar de la Constitució de la República Espanyola de 1931 signada pels constituents, credencials de diputat a les Corts d'eleccions datades entre 1914 i 1936, diaris de sessions del mateix període i una carta de la seva dona, Filo, al seu germà, Pedro, enviada el febrer de 1938 des de Londres. També s'hi troben un gran número de fotografies, destacant una imatge de Domingo amb el president de la República, Niceto Alcalá Zamora, i amb el cap del Govern, Manuel Azaña, datada el desembre de 1931, així com una altra corresponent a la seva presa de possessió com a Ministre d'Instrucció Pública durant la Segona República, i d'altres més personals com les del dia del seu propi casament.

L’Ajuntament de Tortosa ha fet un comunicat a través del Butlletí de l’Ajuntament per fer-ne difusió a tota la ciutadania. Si voleu consultar el fons digitalitzat de Marcel·lí Domingo heu de fer la cerca a la plataforma digital ILERCAVÒNIA.