21 de juny 2012

Article del projecte VINCLES a la revista Protagonistes ja! Núm. 65


Infants i gent gran comparteixenel gust per la lectura en un projecte intergeneracional
TEXT: Irene Prades Ginovart, directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo / FOTOS: Biblioteca Marcel·lí Domingo

La biblioteca Marcel·lí Domingo en l'emissió del Documental Món Cavall Fort a Canal 33



TVC ja té data d’emissió del documental Món Cavall Fort, coincidint amb els 50 anys de la revista infantil i on la biblioteca Marcel·lí Domingo va participar en la gravació d’un taller d’il·lustració com crear personatges (per a xiquets i xiquetes de 5 a 9 anys), a càrrec de la il·lustradora Cristina Losantos (Llicenciada en Belles Arts) II Premi Nacional d’il·lustració al llibre "El flautista d'Hamelin", i que va tenir lloc el passat 6 d’octubre a les 17,30 hores a la sala polivalent de la biblioteca.

El documental, dirigit per Jordi Roigé i produït per Utopia Global i TVC, s’emetrà el 4 de juliol a les 21.30 pel Canal 33.
Món Cavall Fort és un documental que mostra tots els elements i les circumstàncies que han permès que després de 50 anys de la seva fundació, Cavall Fort sigui avui en dia la revista infantil de referència en català. El documental, dirigit per Jordi Roigé i produït per Utopia Global i TVC, combina il·lustracions, animacions, entrevistes i jocs amb els lectors. La música està composta per Pep Sala.
Jep i Fidel amb les veus de Joan i Roger Pera, Ot el Bruixot, Pesquis i Baliga, el pirata Cresques o La Casa sota la sorra són algunes de les historietes clàssiques i modernes que s’han animat especialment per al documental Món Cavall Fort.
Entre les persones entrevistades, apareixen els responsables i col·laboradors de la revista, com Albert Jané, Mercè Canela, Joaquim Carbó, Pilarín Bayés, Fina Rifà, Teresa Duran, Picanyol, Cristina Losantos o Joma, i lectors de tota la vida: Salvador Cardús, Tortell Poltrona, Montserrat Carulla, Màrius Serra, Queco Novell, Joel Joan, Joan Lluís Bozzo o Matthew Tree.
La revista Cavall Fort, fundada ara fa 50 anys, va ser pionera en el còmic a casa nostra a la segona meitat del segle XX. Els barrufets treuen el nas a casa nostra gràcies a Cavall Fort, que ha estat i continua sent una font d’entrada del còmic europeu a Catalunya.
La publicació ha permès que artistes com Cesc, Madorell, Picanyol, Pilarín, Fina Rifà, Llucià Navarro o escriptors com Joaquim Carbó, Josep Vallverdú, Oriol Vergés i tants d’altres fundessin una veritable escola d’il·lustració i narrativa infantil i juvenil que ha arribat amb força fins avui.

Us convidem a veure’l i disfrutar-lo.

Per molts anys, Cavall Fort!

Presentació del segon número revista Quaderns de l'Ebre


Presentació del segon número Quaderns de l'Ebre. Revista d'educació, ciència i cultura. Editada per l'institut de l'Ebre i l'institut Cristòfol Despuig. A càrrec del Director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre, Sr. Antoni Martí. també van participar a l'acte e, Sr. Joaquim del Pino, Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, el Sr. Àngel Aznar, Director de l'IES de l'Ebre, el Sr. Josep Ramon Subirats, Director de l'IES Cristòfol Despuig i el Sr. Roc Salvador, coordinador de la revista.
Dimecres 20 de juny a les 19 h a la sala polivalent de la biblioteca.

Xerrada: Revetlles amb precaució


Xerrada: Revetlles amb precaució a càrrec de Francesc Bertomeu, sotsinspector de la Policia Lcoal de Tortosa.
Informació a la població sobre riscos i consells de seguretat per evitar accidents amb els petards durant les revetlles d'estiu i dispositus especials per la revetlla de Sant Joan.
Dimarts 19 de juny a les 18 sala polivalent de la biblioteca