9 de des. 2008

Estocs de 280 títols de revistes a partir de la segona quinzena de desembre



Exposició "La Insígnia Mestre Artesà 2008"


Inauguradció de l'Exposició "La Insígnia Mestre Artesà 2008" diemcres 10 de desembre a les 19,30h a la planta baixa de la bibliteca.

Artesania Catalunya es complau a convidar-vos a visitar la mostra itinerant de l’exposició del concurs d’Insígnies dels Mestres Artesans 2008.
Els vint-i-cinc artesans guardonats amb el diploma de Mestre Artesà 2008 han rebut, amb la distinció, un exemplar de la insígnia guanyadora del 3r Concurs d’Insígnies de Mestres Artesans, fruit del conveni de col·laboració entre el Departament de Joieria de l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja i Artesania Catalunya.
Aquesta mostra itinerant dóna a conèixer els vint projectes procedents dels departaments de joieria de l’Escola Llotja i de l’Escola d’Art de Tarragona, participant convidada en aquesta edició.
El concurs es convoca anualment i servirà per a la creació de la col·lecció d’insígnies de Mestre Artesà, que ja consta de tres peces: Trencat esfèric, de Débora Pereira de l’Escola LLotja, La fulla d’ Hrafnhildur Kristjansdottir de l’Escola Massana i El Llapis, de Wania Maria de Souza Almeida de l’Escola Llotja.

1. Primer premi:
“El llapis”, peça realitzada per Wania Maria de Souza Almeida,
alumna de joieria de l’Escola Superior de Disseny i d’Art de
Catalunya Llotja, inspirada en la mina del llapis, que és la primera
eina per esbossar una idea, que les mans de l’artesà plasmaran
amb ofici i mestratge.
2. Segon premi:
Laura Orriols, alumna de l’Escola Superior de Disseny i d'Art
de Catalunya Llotja, premiada per la contundència de la seva
peça que recorda una eina de taller, i per la seva experimentació
tècnica.
3, 4 i 5. Tres mencions especials:
Ariane Urresti Aldekoa, per la peça “Teixint” de l’Escola Llotja.
Sandra Julve Marín, per la peça “Renàixer”, de l’Escola Llotja.
Eva Gil Caballé, de l’Escola d’Art de Tarragona.

Presentació del darrer número de la revista “Panxampla”


Presentació del darrer número de la revista “Panxampla” amb la presència de Carles Ibàñez Organitza Panxampla/Col·labora Biblioteca
Dijous 4 de a les 19,30h a la sala polivalent de la biblioteca.



Xerrada: la crisi del petroli amb Carles Ibáñez, investigador especialitzat en ecologia i sostenibilitat, membre de l’Observatori de la Crisi Energètica i les Alternatives de Societat (OCEAS )

El està dedicat a desenmascarar el concepte de civisme de les ordenances, que prioritzen, entre d’altres, les multes i la policia com les noves eines per millorar la convivència ciutadana i veïnal. Els col·lectius més humils (pobres, immigrants i jóvens) pareixen molestar i aquesta normativa s’aplicarà per traure’ls del carrer. ¿Els nombrosos problemes de convivencia veïnal i entre població immigrant i autòctona desapareixeran amb les ordenances? La solució al problema de la convivència a Tortosa, necessita de diàleg, punts de trobada i sobretot coneixença mútua per superar la por d’allò desconegut. No sembla ser aquesta, la visió d’un ajuntament que, tot i utilitzar la paraula mediació, aplaudeix i calla davant les actuacions mediàtiques dels mossos contra la població immigrant al casc antic. Què podem fer? Participar dels punts de trobada que apareixen a la ciutat com sopars interculturals, trobades musicals, jota a la plaça, parelles lingüístiques, tallers de danses del món... sí que són apostes per millorar la convivència. Prohibir i multar, no. Ara que es parla de refundar el capitalisme,voldríem destacar la paraula decreixement que apareix en diversos articles ...panxampla.blogspot.com



La Maribel ens conta contes a la biblioteca


Contes Expres per a xiquets i xiquetes de 0 a 4 anys. “Lesculleretes” de Zoraida Burgos a càrrec de Maribel Alqueza. Organitza Biblioteca.Dijous 4 a les 18h a la sala infantil de la biblioteca.

Conta-contes Kamishibai. Organitza Biblioteca.Dimecres 3 de a les 18h a la sala polivalent de la biblioteca.