19 de des. 2016

Taller de relaxació i benestar emocional, a càrrec d'Ayla Gali Salmerón





Taller de relaxació i benestar emocional, a càrrec d'Ayla Gali Salmerón. Dissabte 17 de desembre, a les 12:00h, a la biblioteca de Tortosa

Exposició 'El domini màgic de Joan Vinyoli' a la biblitoeca de Tortosa

Acabem l'any 2.016, i ho fem amb un dels poetes catalans més importants de la literatura catalana. 

I és que amb motiu del ja celebrat Any Joan Vinyoli, que commemorà el centenari del naixement del poeta, la Institució de les Lletres Catalanes , amb la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va confeccionar una exposició itinerant, de petit format, sobre la vida i obra del poeta. 

Des de la biblioteca, hem volgut aprofitar la proposta didàctica per tal de fomentar la descoberta o la relectura de l'obra del gran escriptor. I és que,   fins a final de mes, podreu visualitzar la mostra a la biblitoeca de Tortosa. 

" El Domini Màgic ", de Joan Vinyoli, formada per un seguit de plafons, vol acostar al lector la personalitat  i obra d'un dels poetes, com hem dit, més importants del segle XX.  Un plafó introductori ens sintetitza allò que és essencial  i els altres restants il·lustren la vida  i la corresponent creació literària, perquè en Vinyoli vida i obra avancen ben travades, l'una amb l'altra en una combustió vital autèntica i commovedora.
ls textos van acompanyats d'imatges, moltes d'elles inèdites, que constitueixen un recorregut visual imprescindible per conèixer el poeta que va emprendre una aventura lírica i humana lluminosa, sempre a la recerca d'una vida més alta.

El també escriptor Jordi Llavina, amb motiu de l'Any Vinyoli, va dir " La bellesa de l'obra vinyoliana, però també la veritat que enclou, ha de ser apreciada i estimada per les persones més joves que es comencen a formar en la lectura i a entrenar en els secrets de viure. En aquest sentit, la poesia de Joan Vinyoli els pot ser d'una ajuda incalculable. Un cop la coneguin, ja no se'n voldran separar mai més, i els acompanyarà de per vida, amb les seves paraules punyents i belles. Els servirà per educar-los la sensibilitat, per ampliar el seu vocabulari, per conèixer-se millor... ". 

Uns dies, doncs, per " deixar-se envair per la poesia ", en paraules del mateix J. Vinyoli. Us convidem, doncs, a gaudir-ne!.
 

La biblitoeca de Tortosa amb laMarató de TV3




la Biblioteca de Tortosa amb la Marató de TV3.
Interessant xerrada sobre l'ICTUS, amb un llenguatge senzill i entenedor, que ens pot ajudar a tothom, a càrrec del Dr.M Miquel Crespi.