23 de des. 2010

Presentació "De la Sirena de l'Ebre" de Glòria Fandos i recital poètic

            
 A LA BIBLIOTECA MARCEL·LÍ DOMINGO DE TORTOSA El 17 de desembre
Es va realitzar el Recital Nadalenc, a càrrec del Grup “Poetes de l’Ebre” i es va presentar la nova junta d’aquest Grup Poètic, que fa més de 10 anys que fa camí, amb les seves poesies i paraules, per aquestes Terres de l’Ebre i de més enllà. Continuarem els de sempre, i els nous components, ressaltant a Quito Bosquet, poeta de la Ribera, de Miravet, Germán Rodamilans i Antonia Paterna, de Santa Barbara, i el jove Pau Roncero, de Tortosa.






Fèlix Rodríguez i Fandos, nou secretari del Grup, va fer la presentació literària del llibre “La Sirena de l’Ebre” de Glòria Fandos, que n’és la nova presidenta. Per continuar aquest camí de poetes i poetesses, amb els seus poemes com a únic equipatge, lleuger i oníric, per espargir els nostres poemes, sortits dels nostres cors, esperant continuï arribant als vostres, per omplir-los d’amor, Justícia i Pau, que pensem que la societat encara n’està molt necessitada. Seguint un camí de poesies, sumits i amarats amb del perfum de les flors més exquisides de la Literatura. Amb el suport de les Terres de l’Ebre en general i en especial l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta des del principi, que fem un camí al caminar, com digué Machado, ple de versos.

Va presidir l’Acte el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Joan Caballol, l’alcalde Ferran Bel va excusar la seva absència.

Agrair, com sempre, les bones atencions de la senyora Irene Prades, directora de la Biblioteca, i felicitar-los pel premi tant important que ha rebut, la XIII Edició del Premi Maria Moliner.

Vam acabar amb un tast de pastissets i vi dolç.
[Reportatge fotogràfic de la sessió]

FELICITACIÓ DE NADAL I HORARI DE FESTES DE LA BIBLIOTECA


HORARI DE FESTES NADAL

 24 de desembre (Festes de Nadal) DIVENDRES matí de 9 a 14h

25 de desembre (Nadal) DISSABTE TANCAT

26 de desembre (Sant Esteve) DIUMENGE TANCAT

 31 de desembre (Cap d'any) DIVENDRES matí de 9 a 14h

 1 de gener (Any nou) DISSSABTE TANCAT

5 de gener (Reis Cavalcada) DIMECRES matí de 9 a 14h

6  gener (Reis) DIJOUS TANCAT

Club de Lectura Desembre “El Tiempo entre costuras” de Maria Dueñas

.Coordina Jesús M. Tibau. Organitza Biblioteca. Col•labora Antena Cultural Tortosa de la URV
                   Dilluns 20 de desembre a les 19.30 hores la sala polivalent de la Biblioteca

Sinopsi

Sira és la filla d'una modista madrilenya. Desconeix qui és el seu pare, però un dia, aquest, un home de negocis políticament compromès amb la dreta espanyola, tem per la seva vida i vol conèixer-la abans que el matin. Durant la trobada, el pare lliura a Sira les joies de la família i uns diners amb què li aconsella fugir al nord de l'Àfrica abans que la guerra esclati. Sira escapa amb el seu xicot fins a Tetuan on tenen intenció d'obrir una acadèmia de mecanografia, però Ramiro fuig amb els diners i deixa Sira embarassada i a la ruïna. Després que Sira avorti i es recuperi del xoc traumàtic que pateix, la seva mestressa, Candelaria, l'ajuda a obrir un atelier al qual puguin acudir les dones dels militars i els diplomàtics establerts al nord de l'Àfrica. És en aquest lloc on la protagonista coneix la britànica Rosalinda Fox (personatge real que va ser amant de Juan Luis Beigbeder, el primer ministre d'exteriors de Franco). A través de l'anglesa, Sira accedeix a un món de festes i glamour fins llavors aliè a ella. Allà coneix Marcus Logan, un distingit periodista de tèrbol passat amb qui mantindrà una tendra història d'amor i amistat. Rosalinda, Beigbeder i tots els contactes probritànics amb què Sira es relaciona a l'Àfrica, l'aniran embolicant en un ambient d'informants i espies: la psicosi creada pel futur esclat de la II Guerra Mundial i la possible alineació d'Espanya amb els alemanys, fa que tot el món investigui a tot el món.