24 de set. 2010

Presentació del llibre d'Aurora Bau: A cavall de la rebel·lia. Mèmories

El dijous 23 de setembre va tenir lloc a la sala polivalent de la biblioteca Marcel·lí Domingo la presentació del llibre d'una dona nascuda en plena guerra, 1937, a la muntanya, Ports de Beceït, Tortosa.
Llicenciada en Filosofia i Lletres, especialitat Pedagogia, i llicenciada en Geografia i Història. Formada a “l’Escola Activa” de Rosa Sensat i membre actiu en Seminaris i Escoles d’Estiu.

Trenta-set anys dedicats a l’ensenyament, passant com educadora i docent per totes les etapes educatives, des del Jardí d’Infants a la Universitat; quedant-se els vint últims anys a l’ IES Esteve Terrades de Cornellà.

Ha publicat amb Graziella Vernetti: De Centro Nacional de Formació Professional a IES SEP Esteve Terrades i Illa. (30 anys d’història, 1975-2005). Vint i tres anys dedicats activament a la lluita pel Dret a Morir Dignament. Membre actiu en el canvi jurídic de l’Associació Dret a Morir Dignament a que passés a ser una Associació Federal a l’Estat Espanyol. Expresidenta de l’associació Dret a Morir Dignament a Catalunya i ex responsable de l’equip d’Atenció Personalitzada (sent per exemple de l’equip d’atenció personalitzada, “seguiment” , de Ramón Sampedro i molts altres. Membre de SOS Monuments, Associació per a la defensa Cívica del Patrimoni Històric de les Ciutats i les Cultures.



El títol 'A cavall de la rebel·lia' resumeix el que ha estat la vida d'Aurora Bau: sempre nedant contracorrent, deixant-se endur per la seva espontaneïtat, per la seva energia, pel que li demana el cos i el cor en cada moment. 'El que faig em va fent' és una de les seves màximes.