19 d’abr. 2013

Presentació del llibre Una família exemplar de Genís Sínca, Premi Josep Pla, a la biblioteca de Tortosa


Dijous 18 d'abril a les 19,30h a la biblioteca de Tortosa. Genís Sinca és un periodista que s’ha anat especialitzant en nissagues familiars i biografies. Ha escrit les del polític Heribert Barrera o la de Joan Uriach, el conegut doctor Biodramina i també s’ha endinsat pels budells de grans nissagues de metges catalans a Vida secreta dels nostres metges. La seva primera visita a la ficció no ha pogut ser més profitosa ja que la primera novel•la, Una família exemplar, es va endur la darrera edició del premi Josep Pla.
El casament de la pubilla dels Bou-Antich, provinents de Tortosa, la Marina Bou, amb un, en aparença gendre meravellós, el Ricard Mirabaix, dels Mirabaix de Manresa, obre la capsa dels trons.
La nissaga històrica s’enfronta als nouvinguts sense gaires escrúpols. Interessos diferents, maneres de fer sovint oposades i de fons el retrat del país que tenim

Presentació del llibre coral Tren de buit a la VII Fira Cid i Mulet a Jesús






Presentació del llibre coral Tren de buit a la VII Fira Literària de Jesús, dijous 19 d'abril a les 20h.
 
La iniciativa neix amb la voluntat d’ésser un joc literari de textos encadenats i d’elaborar un text col·lectiu amb la participació de diversos autors de les nostres terres. Els trenta-vuit autors/es que es van seleccionar són els que tenen obra publicada en narrativa i infantil.
Pensem que aquests plantejaments posen de manifest la capacitat de treballar conjuntament, d’il·lusionar-se per un projecte col·lectiu i del sentir-se part d’un tot. Al nostre territori tenim molts autors reconeguts, molta gent amb ganes d’escriure i qualsevol iniciativa que els doni a conèixer mereix ser aprofitada. Des de la  biblioteca hem volgut ofererir aquest llibre d’interès local per al municipi.
Després de la presentació a càrrec de la directora Irene Prades i de la coordinadora del proejcte Xell Aixarch, es va fer una lectura dels fragments de l'obra a càrrec dels autors/es assistents a l'acte: Olga Besolí, Juanma García, Xell Aixarch i Irene Prades.