23 d’abr. 2008

ENTREGA DE PREMIS SANT JORDI 2008



Dins del marc dels actes de Sant Jordi 2008 i organitzat per la Biblioteca Marcel•lí Domingo de Tortosa i coincidint amb el centenari del naixement de l’autora catalana Mercè Rodoreda, es realitzà per iniciar aquest acte de lliurament de premis, una breu lectura d’un fragment de la seva obra que es diu “Flor Felicitat” del llibre “Viatges i flors”1980.

Lluny, creix un arbre de porpra, vaporós, que fa una flor lluent com vidre, tornassolada com vidre, d’una matèria molt semblant a la matèria de la bombolla de sabó. Ni els estranys corrents de l’amor, ni l’aigua en el punt de la set, és a dir, res d’aquest món no es pot comparar al plaer que regala mirar la flor -l’has de mirar estirat per terra-, ni al moment en què el sol de posta la fa cantar. A vegades hi ha deu persones estirades per terra, esperant, amb un desig malsà, amb ulls glaçats, que canti la FLOR



A continuació les responsables de la biblioteca van lliurar el premis del concurs Punt de Llibre



També des de la Biblioteca es va recordar a tots els assistents que s’han programat una sèrie d’activitats durant tot el mes d’abril sobre l’autora: edició d’una guia de lectura, conta-contes, lectura musicada de fragments de l’obra “La Plaça del Diamant”, etc...





A continuació el Jurat va remarcar l’èxit d’aquesta primera edició del Concurs Punt de Llibre per la quantitat més de cinc-cents, i qualitat dels treballs en general i la seva satisfacció i agraïment per la col•laboració rebuda. Entre els agraïments és va fer menció als professors de les escoles:
CEIP”Cinta Curto”
CEIP “Daniel Mangrané”
CEIP “Bítem”
CEIP”Tivenys”
Col•legi Sant Jordi
i també als de la Universitat Rovira i Virgili que han motivat als seus alumnes a presentar-se a aquest certamen.

Desprès de revisar un per un tots els treballs presentats pels concursants, els membres del jurat formats per el personal de la biblioteca, a més de la Llicenciada en Belles Arts, la Sr. Pilar Navarro Caro,van manetenir un debat sobre els mèrits dels treballs presentats, adoptant les següents resolucions:
• Valorar molt positivament el gran esforç evidenciat pels autors dels treballs finalistes.
• Destacar i agrair als professors la gran tasca desenvolupada per motivar i aconseguir que els seus alumnes hagin assolit un altíssim nivell global en els seus treballs, animant-los a continuar en futures convocatòries de concursos organitzats per la biblioteca.






I per finalitzar l'acte es varen repartir el Premis als millors lectors Infantils i Adults de la biblioteca.