14 de nov. 2015

I Jornades de Literatura i Patrimoni Ebrenc a la Biblioteca de Tortosa























Biblioteca Tortosa. Dilluns 9 de novembre es van inaugurar les I Jornades de Literatura i Patrimoni Ebrenc a càrrec de Ferran Bladé, Director dels Serveis Territorials de Cultura i Dolors Queralt, Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa.
Laura Borràs, Directora de la Institució de les Lletres Catalanes, va participar amb la ponència de literatura i paisatge, la seva intervenció “Literatura i paisatge” va ser dimarts a les sis de la tarda. Aquests jornades tenen com a donar a conèixer els autors locals, “per reivindicar-los i entendre’ls com una eina de cohesió territorial”, han explicat els organitzadors. “De la Tortosa de Gerard Vergés i Crsitòfol Despuig, al Montsià de Sebastià Juan Arbó. De la Mequinensa de Jesús Moncada, a la Ribera d’Artur Bladé, perquè sovint, literatura i paisatge es confonen i es donen la mà per definir un territori”, han afegit.
La cloenda de les jornades va tenir lloc el divendres 13 de novembre a càrrec de Ferran Bel, Alcalde de Tortosa.
Les diferents ponències programades, han estat a càrrec Mireia Munmany, coordinadora d' Espais Escrits, Miquel Àngel Arasa, filòleg, Laura Borràs, directora de la ILC, Manel Ollé, exprofessor de català, Josep Moragrega, tècnic turisme, Emili Rosales, escriptor i editor; Joana Serret, directora biblioteca Amposta; Pep Carcellé, professor i responsable ruta Joan Sebastià Arbó; Montse Castellà, cantaurora; Lurdes Ibarz, comissària de la ruta Artur Bladé; Emigdi Subirats, professor; Enric Querol, doctor en filologia hispànica; Xavier Garcia, periodista i escriptor ; Irene Prades, directora de la biblioteca i Xell Aixarch; tècnica de la biblioteca de Tortosa, són un passeig per la literatura de les Terres de l’Ebre per veure el paisatge “amb uns altres ulls”, han dit.

Aquestes jornades, reconegudes pel Departament d’Ensenyament com una activitat de formació permanent del professorat, formen part de les activitats prèvies de la 65a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, que es celebrarà a Tortosa el divendres 11 de desembre de 2015, organitzada per Òmnium Cultural amb la collaboració de l’Ajuntament de Tortosa.