21 de febr. 2013

6à Commemoració del dia Internacional de la Llengua Materna 2013Presentació de l'acte a càrrec d'Irene Prades, directora de la biblioteca Marcel·lí Domingo, i també varem comptar amb la presència de la Sra. Rosa Cid Regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tortosa, la Sra. M.Josepa Ribera directora del LIC i representant  dels Serveis Territorials d’Ensenyament Terres de l’Ebre;  Sra. Montserrrat Esteve, presidenta de l’Associació Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa; Sra. Dolors Queralt presidenta d’Omnium Cultural: Sr Jordi Duran Director del Consorci Normalització Lingüística Terres de l’Ebre,  i Amics i amigues de la biblioteca.
   
  Tots els anys per començar aquest acte fem un breu recordatori dels objectius de la Unesco amb aquest dia, i que són a preservació i protecció de tots els idiomes que utilitzen els pobles del món, per promoure la unitat en la diversitat i la comprensió entre nacions i pobles, a través del multilingüisme i multiculturalisme.

A continuació lectura en català, i en diferents idiomes, del poema de Salvador Espriu: “El Meu poble i jo”, amb la qual cosa ens adherim als actes de l’any Espriu,  amb motiu de la commemoració del centenari del poeta. A càrrec de l’alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística de Tortosa i participants dels clubs de lectura de la biblioteca en anglès i francès.