2 de jul. 2012

Contes a la plaça, Tofulet i els seus amics

 
Com ja comença a ser habitual, per gaudir tots junts de la lectura aquest estiu hem preparat un cicle de contes que giren al voltant d’una figura tortosina molt destacada del panorama literari del renaixement català. Sabeu de qui es tracta? Exacte, de Cristòfol Despuig. I, com als Col.loquis de la Insigne ciutat de Tortosa agafarem escenaris coneguts de la nostra ciutat per ambientar els quatre contes del més de juliol i que tindran al petit Despuig, a Tofulet, com a protagonista i fil conductor d’aquestes històries que estem a punt de descobrir!  

PROGRAMACIÓ CONTES A LA PLAÇA A CÀRREC DEL PERSONAL DE LA BIBLIOTECA


 - Tofulet al pont de Barques Dijous, 5 de juliol a les 12h a la Plaça dels Dolors El nostre personatge arriba a Tortosa i desembarca al port de l’Arsenal i des d’allí entra a la ciutat pel portal principal: la porta del pont de Barques. Voleu saber què han pescat al riu?  
 - Tofulet i l’ordre de l’Aixa Dimecres, 11 de juliol a les 12h a la Plaça dels Dolors Tofulet troba una atxa de plata perduda al Portal del Romeu i l’ensenya als seus amics. Lucio els confessa què simbolitza i per què és tan important per a la dona tortosina.  
 - Tofulet al seu palau Dijous, 19 de juliol a les 12h a la Plaça dels Dolors Pedro, Lúcio i Fàbio volen fer una sorpresa a Tofulet… però el que no es poden arribar a imaginar mai és que la sorpresa se l’enduran ells. En obrir la porta del palau...  
 - Tofulet al castell de la Suda Dimecres, 25 de juliol a les 12h a la Plaça dels Dolors Tofulet té una misió important per cumplir: un dels seus amics necessita la seva ajuda. Haurà d’omplir-se de coratge i entrar per la nit al castell de la Suda sense que n i n g ú el vegi.