21 de set. 2012

Comença el Cicle “Alimentacions contemporànies” a la biblitoeca de Tortosa


La UOC organitza a Tortosa, durant els mesos de setembre i octubre, un cicle de conferències sobre un tema de plena actualitat com és el de l’alimentació que de ben segur serà del vostre interès.
Totes quatre xerrades tindran lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, c/ de la Mercè, 6, Tortosa, a les 19 h. L’assistència és lliure i gratuïta.
Conferència “Alimentació, cultura i societat” (20 de setembre)
A càrrec de David Fornons, infermer, doctor en Antropologia i col·laborador docent del Màster Universitari Nutrició i Salut de la UOC.
Durant l’última meitat del segle XX els problemes relacionats amb l’alimentació han pres un gir diferent, ja que es relacionen amb una sobreabundància en comptes de amb la inseguretat per la manca d’aquests. Els sistemes alimentaris s’han anat fent més complexos, però també el context social en què s’engloben. Així doncs, aproximar-se a l’alimentació des d’una perspectiva multidisciplinària que combini aspectes biològics, històrics i socials es fa indispensable si volem comprendre cap a on es dirigeixen els problemes alimentaris moderns.
Programa de les conferències