13 de des. 2011

Cap xiquet sense conte. Campanya de recollida de contes a la biblioteca de Tortosa


L’Associació Sant Francesc Gil de Frederich de Tortosa col·laborarà amb la campanya Cap xiquet sense conte que la biblioteca de Tortosa ha engegat aquest Nadal, fent donació de 500 exemplars del conte “Un xiquet Tortosí”de l’autora M. Cinta Llasat, il·lustradora Cristina Bestraten, ed. Impremta Monllao, reedició 2011.

El dimecres 28 de desembre a les 18h, la biblioteca comptarà amb la Visita del Patge de SSMM els Reis d’Orient per fer l’entrega d’aquests exemplars a tots els xiquets i xiquetes que assisteixin a l’acte i també als premiats del concurs cartes al reis mags i postals de Nadal.


Amb l’esperit de fomentar l’hàbit de la lectura entre els  xiquets i xiquetes de famílies amb pocs recursos de la nostra ciutat, la biblioteca engega un projecte de recollida de contes per tal de promoure el gust per la lectura.

La cultura es el nucli basic d’on han sorgit les societats avançades i en constitueix un mitjà fonamental per al seu bon desenvolupament. Sense la cultura no és possible aconseguir una societat moderna, equilibrada i humanitzada, basada en el respecte de l’individu i la cultural de la pau.

Els contes i les llegendes tenen un paper fonamental en  la història i en la transmissió de valors bàsics i en el desenvolupament d’una societat.

Per tant, el nostre objectiu, es basa en el respecte, la recuperació i la difusió d’aquests valors.

Fem una crida a totes les famílies que tinguin llibres de contes amb bon estat per a que els porten a la biblioteca i nosaltres poder-los regalar el dia del reis als xiquets i xiquetes de famílies que no podran comprar-ne.

Teniu temps de portar-los fins al 3 de gener a la biblioteca!!