14 de gen. 2011

Presentació del llibre "Ladrón de cerebros" de Pere Estupiñá a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

Dijous 13 de gener a la sala polivalent de la biblioteca va tenir lloc la presentació del darrer llibre d'aquest científic tortosí instal·lat a Washington. Varem comptar amb la participació de l'Alcalde de Tortosa, el Sr. Ferran Bel.






SOBRE L'AUTOR

Pere Estupiñá és un químic i bioquímic que va deixar el seu doctorat en genètica per a dedicar-se a la difusió del coneixement científic. Va ser guionista i editor del programa «Xarxes» de TVE durant 4 temporades i professor de "Ciència, Tecnologia i Societat" a la Universitat Ramon Llull. Ha escrit sobre ciència a El País, Públic, El Mundo, La Vanguardia, o la revista Molt Interessant entre altres publicacions. El 2007 va passar un any a l'Institut Tecnològic de Massachusetts i la Universitat de Harvard amb la prestigiosa beca Knight de periodisme científic. Actualment resideix a Washington DC on treballa en els Instituts Nacionals de la Salut dels EUA, analitza el periodisme científic en Amèrica Llatina per al Knight Tracker en espanyol del MIT, exerceix com a consultor en l'Organització d'Estats Americans i el Banc Interamericà de Desenvolupament, imparteix conferències, cursos de comunicació científica, i alimenta el bloc a El País "Apunts científics des del MIT".

La ciència és l'aventura més apassionant que puguis emprendre.
A El Lladre de Cervells, Pere Estupiñá s'infiltra en els principals laboratoris i centres de recerca del món amb l'objectiu de robar el coneixement dels veritables herois del segle XXI-els científics-i compartir-ho amb els seus lectors.

SINOPSI
Així, a través de les amenes històries d'aquest llibre acabaràs familiaritzat amb els debats més candents en neurociència, cosmologia, genètica, psicologia humana, sociologia de la ciència, o canvi climàtic.

Però a més, el lladre de cervells també rastrejarà el recorregut d'un virus de refredat pel seu cos, s'introduirà en un escàner cerebral per veure si és capaç de detectar les seves pròpies mentides, furgarà en les friccions de la ciència amb la religió i el creacionisme , li demanarà a les seves hormones que li expliquin perquè s'enamora, es retrà als peus de la teoria del caos, comprovarà el desastrós que és el cervell prenent decisions meditades, entendrà per què les seves pupil les es dilaten en ple orgasme, buscarà l'origen de les supersticions, analitzarà perquè revistes com Science o Nature contenen més errors que altres considerades inferiors, sabrà els motius que porten a un científic entranyable a continuar investigant fins els 96 anys, es tornarà boig intentant comprendre què diantre són la antimatèria o l'entrellaçament quàntic, i observarà esglaiat cucs de 8 caps, rates que corren només quan llum blava activa les seves neurones, transmissió de electricitat sense cables, o cèl lules de la pell reprogramades a cardíaques.

1 comentarios:

Maria Acosta ha dit...

Aquest llibre té molt bona pinta! A veure si aquests en pocs dies el puc tenir a les meves mans! Felicitacions per al Pere! :D