16 de gen. 2011

Club de Lectura Jove. "Príncep de la boira" de Carlos Ruiz Zafón a la biblioteca Marcel·lí Domingo

Divendres 14 de gener de 2011






   COORDINADORA: Sílvia Panisello Cabrera
    Centres: I.E.S Tortosa (Albert i Araceli professors de Català)
               Col·legi Teresià (Ana professora de Català)

El Príncep de la Boira

Autor: Carlos Ruiz Zafón
Temàtica: Misteri
Traducció: Mireia Sánchez


Carlos Ruíz Zafón ha escrit diversos llibres molt destacats com  L’ombra del vent, Llums de setembre i Marina. Aquest autor ha rebut alguns premis, com el premi al millor llibre estranger a França (l’any 2004) i el premi de Literatura Edebé per El Príncep de la Boira.
Actualment treballa com a guionista cinematogràfic. Poca gent coneix que aquest autor va iniciar-se en lanovel·la juveil per passar-se després a novel·la d'adults on rebria molta més popularitat.
Text de contraportada
La nova llar dels Carver està envoltada de misteri. Encara s’hi respira l’esperit de Jacob, el fill dels antics propietaris, que va morir ofegat. Les estranyes circumstàncies d’aquella mort només es comencen a aclarir amb l’aparició d’un diabòlic personatge: el Príncep de la Boira, capaç de concedir qualsevol desig a una persona a un preu molt alt...
Sinopsi
L’època d’aquesta novel·la és la contemporània, que comença a principis del segle XX fins al present. El Príncep de la Boira és una novel·la que conté diferents temàtiques:  misteri, aventura, amor, terror, ficció i també crueltat. L’obra tracta molt el tema de l’amistat i també que no ens podem fiar d’una persona sense conèixer-la bé-La família Carver viu a la ciutat, però es trasllada a un poblet vora l’Atlàntic per la guerra.  En aquest poble, en Max i Alícia es fan amics d’en Ronald; junts viuen moltes aventures. Un dia na Irina, la germana petita d’en Max i n’Alícia, té un accident amb el seu amic. En aquest succés la nena queda en coma.
En Max troba un jardí d’estàtues on, aquestes, misteriosament canvien de forma. Ell demana informació al seu amic, però el company desconeix aquest misteri, per això, n’Alícia, en Max i en Ronald demanen a Victor Kray (avi d’en Ronald) que els expliqui perquè succeeix açò. Ell els conta que el Príncep de la Boira ha tornat per venjar-se d’una promesa que va fer.