28 de des. 2007

Tortosa acull la xerrada sobre les experiències de tres escriptors a la Fira del llibre a Frankfurt

Els tres autors van explicar l'experiència viscuda durant la Fira del Llibre de Frankfurt el dijous 20 de desembre a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Aquesta xerrada s'inclou dintre d'un circuit de conferències que s'han repartit per tot el territori de parla catalana, on els escriptors que van anar personalment a la fira de Frankfurt o que hi van aportar les seves obres expliquen la seva experiència. Les ciutats escollides per motius de distribució en el territori són les següents: Lleida, Figueres, València, Andorra, Barcelona, Vic, Cambrils, Tortosa, Perpinyà i Palma de Mallorca.


Tot i que a la xerrada no hi va haver una gran afluència de públic degut a una tarda molt plujosa a Tortosa, unes divuit persones, els tres autors van exposar els seus punts de vista de l'experiència; Toni Sala, Andreu Carranza i Maite Carranza com a escriptors que hi van ser presents.

La presentació de l'acte va anar a càrrec del Delegat dels Serveis Territorials de Cultura el Sr. Xavier de la Vega– i del director de la Institució de les Lletres Catalanes –Oriol Izquierdo–. A continuació els tres autors van fer una breu lectura d'un fragment d'una de les seves obres. Maite Carranza va llegir un fragment d'El clan de la lloba que està inclòs dintre de la seva trilogia La guerra de les bruixes. Carranza va explicar que havia escollit aquest llibre perquè era el que li havia obert més portes a Alemanya. L'escriptora va finalitzar la seva lectura en un moment clau de la història, ja que, segons va explicar, "això és el que fan els alemanys, llegeixen fins crear un enigma que desperta la imaginació i l'interès del qui escolta". Per la seva banda, Andreu Carranza va llegir un fragment de la seva obra "L'hivern del Tigre" i Toni Sala un fragment de la seva novel.la "Rodalies".