5 de des. 2017

Exposició 'BiblioArt' col·lectiva inusual de quaderns originals, il·lustrats amb tècniques diverses.
El projecte

El projecte BiblioArt és una exposició col·lectiva inusual, tant per la seva conceptualització com pel format i el suport. Es tracta d’una col·lecció de quaderns originals, il·lustrats amb tècniques diverses: dibuix, collage,… per artistes plàstics que, amb la creació de gairebé 5000 obres concebudes expressament per a l’Any de les Biblioteques, donen la seva visió sobre el món dels llibres i de les biblioteques i de la creació en general. El projecte va començar el primer trimestre de 2015 amb la convocatòria dels artistes a través d’escoles d’arts i col·lectius diversos.
Fins al mes d’octubre, dibuixants, il·lustradors, dissenyadors gràfics, urban-sketchers, pintors, escultors, … han treballat en els seus respectius quaderns per posar-los a disposició dels lectors de les biblioteques de Catalunya a partir del novembre del 2015 i durant tot l’any 2016.

Llibres d’art de petit format d’artistes d’arreu que s’acosten als lectors d’arreu en un viatge bibliotecari. El projecte BiblioArt es presenta en dues exposicions de 27 i 26 quaderns originals respectivament. Cada exposició compta a més a més amb un quadern a disposició del públic perqué tothom que vulgi pugui fer la seva aportació gràfica al projecte. L’exposició està pensada perquè els lectors fullegin els quaderns lliurement a la pròpia biblioteca.
La Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori i l’Ateneu de la Vall de Llémena produeixen aquesta proposta per commemorar l’Any de les Biblioteques, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.