17 de maig 2012

AMB LA PARAULA CANTADA (CONFERÈNCIA-RECITAL SOBRE LA HISTÒRIA DE LA CANÇÓ CATALANA CONTEMPORÀNIA) a càrrec de Miquel Pujadò, a la biblioteca de Tortosa

Dimecres 16 de maig a les 18h a la sala polivalent de la biblioteca Miquel Pujadó, a més de ser un autor i intèrpret de llarga i intensa trajectòria, és llicenciat en Filologia Catalana i doctor en Filologia Romànica, i ha estat durant vint anys professor de llengua i literatura per a adults i per a alumnes d’ensenyament secundari. D’altra banda, profund coneixedor de la Cançó catalana i europea, ha col.laborat i col.labora a publicacions com Serra d’Or, Revista Musical Catalana, Avui, la revista francesa Chorus, etc, i una part de la seva tesi doctoral (De la Chanson a la Cançó. Una anàlisi interrelacionada de les Cançons francesa i catalana contemporànies) fou publicada el 2000 per Proa/Enciclopèdia Catalana amb el títol Diccionari de la Cançó. Dels Setze Jutges al rock català. La seva trajectòria alhora artística i docent, fa que Pujadó sigui la persona més indicada per a tirar endavant un projecte de conferència-recital insòlit: es tracta d’una història de la Cançó contemporània en llengua catalana, des del final dels anys cinquanta del segle XX fins a l’actualitat. D’una manera amena i divertida, però alhora rigorosa, moltes persones podran arribar així a conèixer un gènere importantíssim, però -en comptar amb una presència mínima als mitjans de comunicació- molt mal conegut per part del públic majoritari, especialment el més jove. També serà una bona ocasió de comentar les diverses procedències dialectals dels cantants, la divulgació de la poesia a través de la Cançó, etc. Les explicacions seran amanides per anècdotes i per interpretacions en viu, comentades, de prop de vint cançons (senceres o fragmentàries) de Delfí Abella, Pi de la Serra, Pau Riba, Lluís Llach, Jaume Arnella, Ovidi Montllor, etc, i alguns temes propis de Miquel Pujadó.

1 comentarios:

Anònim ha dit...

Certament es podria veure el seu entusiasme en el treball d'escriure. El món espera encara més apassionats escriptors com vostè, que no tenen por de dir el que creuen. Sempre segueix al teu cor.