4 d’abr. 2012

Xerrada-recital Ocells de pas, La història de la poesia catalana a través de les seves cançons a càrrec de Miquel Pujadó. Videoconferència Anella Cultural. Servei de Biblioteques. Dimecres 11 d’abril a les 18h a la sala polivalent de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

Xerrada-recital que fa un recorregut històric a través de la poesia catalana explicant de forma amena i rigorosa el context històric dels més diversos poetes (des de Guillem de Bergadà a Joan Maragall, i a Miquel Martí i Pol o Joan Margarit) tot il·lustrant els seus comentaris amb musicacions de poemes realitzades per artistes com Raimon, Ramon Muntaner, Llach, Serrat, Partaka, Ovidi Montllor o el mateix Pujadó.

Per altra part, Miquel Pujadó ens defineix la seva obra : “La paraula i la música m'ajuden, fa més de vint-i-cinc anys, a observar el món que m'envolta i el que porto a dintre, a interpretar-los, a reintentar-los contínuament. He fet del meu cervell una modesta fàbrica, i de les meves idees, els meus obrers: es tracta, ben mirat, d'una bona manera d'esdevenir empresari sense explotar ningú. Així doncs, escric i componc cançons, cançons destinades tant a la intel·ligència com a les emocions –perquè adreçar-se només a les vísceres fa tuf de demagògia, i les neurones isolades de tot sentiment són d'una fredor glacial.”

Per Jaume Comella: “Miquel Pujadó és l’expressió més exacta i genuïna de les essències originàries de la nova cançó. La seva ja molt extensa obra beu de les mateixes fonts que els Porter, Espinàs, Abella, Pi de la Serra, ... o sigui la cançó, o chanson de qualitat, o de qualité francesa basada en primer lloc en uns textos d’una substanciosa càrrega poètica; d’una poètica de la quotidianitat, del quefer de cada dia, de la contemplació distant, i sovint irònica de l’espectacle de la condició humana en el seu manifestar-se en el dia rere dia...”
Després de l'acte tres usuaris de la biblioteca podràn llegir en directe tres poemes seleccionats per la mateixa biblioteca:  
Autors seleccionats: Feliu Formosa, Joan Margarit i Miquel Desclot