23 de des. 2011

El Ministeri de Cultura guardona la Biblioteca de Tortosa per tercer any

 

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ha rebut per tercer any un dels premis Maria Moliner, que atorga el Ministeri de Cultura per a projectes d'animació a la lectura. Aquesta biblioteca ha estat un dels 300 equipaments de tot l'Estat triats pel projecte, SEGONA PLANTA: MAGATZEM D’IDEES Lectura, música i arts escèniques.
 
Aquest projecte es basa en les accions que la biblioteca realitza de dinamització juvenil amb tallers per al foment de la convivència i el desenvolupament personal amb joves de diverses cultures residents a la nostra ciutat.
- Organització de jornades temàtiques, conjuntament amb l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Tortosa. 
- Organització de Clubs de Lectura, tallers, xerrades i jornades als centres d’educació formal i no formal per al jovent, persones que treballen en l’àmbit del voluntariat i de la joventut per a donar a conèixer el programa “Magatzem d’idees”. I per a promoure la participació juvenil i el compromís social com a eina de  desenvolupament de la comunitat.
 La Campanya d’Animació a la Lectura Maria Moliner va néixer l’any 1998, amb l’objectiu de premiar els millors projectes o activitats desenvolupades per promoure la lectura de joves i infants.
El projectel Sumem véus lectura sense barreres va guanyar l’any 2010 el 1r Premi María Moliner, que el Ministeri de Cultura atorga a les biblioteques públiques de menys de 50.000 habitants. Un concurs que té per objectiu premiar aquelles biblioteques de municipis que duguin a terme un projecte únic que inclogui les accions d’animació a la lectura, l’eficiència i tasca bibliotecària, la integració social a la seva comunitat, així com l’ús de les noves tecnologies.

Les 300 biblioteques premiades reben lots bibliogràfics formats per 200 llibres infantils i juvenils i, des de 2002, els tres millors projectes reben, a més, premis en metàl·lic. Amb aquesta actuació s’incentiva els municipis i es desenvolupa una tasca de promoció de la lectura en llocs en què, molt habitualment, l’accés als llibres és força complicat.