25 de nov. 2010

Commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones a la biblioteca Marcel·lí Domingo

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa commemora el Dia Internacional contra la violència envers les dones amb un acte que consisteix en la lectura de textos de la Simone de Beavouir en francès  càrrec de la professora de francès Fernanda Franquet i  l'exposició de la escriptora i femenista del s.XX,
compromís de gènere i de modernitat, que es pot veure fins el 31 de novembre a la planta baixa de la Biblioteca .

A través de l’exposició Simone de Beauvoir, feminista i escriptora, l'Institut Català de les Dones proposa un trajecte per la vida i l’obra d’una dona que, amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps, va provocar debats apassionants que encara avui, a cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.
[dossier didàctic de l'exposició]







MANIFEST 25 DE NOVEMBRE 2010

El 1999 l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 de novembre com el DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES. La violència contra les dones i les nenes constitueix un problema de proporcions pandèmiques. Almenys una de cada tres dones al món ha patit maltractaments, ha estat forçada a mantenir relacions sexuals o ha sofert algun tipus d’abús al llarg de la seva vida.

Aquesta data commemora el brutal assassinat, el 1960, de les germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana i significa, també, el reconeixement i el recordatori que els drets de les dones són drets humans.

Per això, s’insta els governs, les organitzacions internacionals i les ONG a que aquest dia realitzin activitats amb la finalitat de conscienciar la ciutadania envers la greu vulneració dels drets humans que suposa la violència contra les dones.
[+ informació]