7 de set. 2010

Joan Bosch, Primer President Constitucional de la República Dominicana, d’arrels tortosines

En el marc del Festival Ebre Terra de Vent,
que tindrà lloc a Tortosa del 3 al 12 de setembre.

Aquesta vuitena edició del certamen, que dedica a la música els dies 10,11 i 12 de setembre, compta amb la República Dominicana com a país convidat.

La biblioteca amb motiu d'aquesta celebració ha acollit una xerrada i una exposició sobre la vida i obra d'un gran il·lustre personatge com és Joan Bosch, primer President Constitucional de la República Dominicana i fill d'un tortosí, a càrrec de la Sra. Chiqui Vicioso.
Coorganitza Acadèmic i Ajuntament. Col·labora Biblioteca.

la inauguració va tenir lloc a continuació de l'acte, a càrrec del Regidor de Cultura, el Sr. Joan Caballol.. Dilluns 6 de setembre  a les 20,30h. A la planta baixa de la biblioteca.

Xerrada sobre la figura del Joan Bosch a càrrec de l' Ambaixadora de la República Dominicana, Chiqui Vicioso va néixer a Santo Domingo, República Dominicana, el 21 de juny de 1948.  Llicenciada en Sociologia i Història d'Amèrica Llatina pel Brooklyn College de Nova York, Mestratge en Educació per la Universitat de Columbia i Postgrau en Administració Cultural per la Fundació Getulio Vargas (Brasil).  Ha estat reconeguda amb el guardó Anacaona d'Or en Literatura i la Medalla d'Or al Mèrit a la Dona el 1992...

Entrega de l'Ambaixadora de la Répública Dominicana a Barcelona d'un bust de Joan Bosch
al Regidor de Cultura, Joan Caballol.