15 de set. 2010

Exposició Picasso, fotògraf d’Horta. Instantànies del cubisme 1909 a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa fins al 30 d'octubre

Exposició Picasso, fotògraf d’Horta. Instantànies del cubisme 1909, que va tenir lloc el dimarts 14 de setembre a les 19,30h a la biblioteca Marcel·lí Domingo . Van va assistir a l'acte el Sr. Joan Caballol, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa , el Sr.Àngel  Ferràs, Alcalde d’Horta de Sant Joan, el Sr.Elias Gaston, President del Centre Picasso d’Horta i el Sr. Salvador Carbó membre de la junta del Centre Picasso d’Horta.Aquesta exposició de petit format aplega una selecció de fotografies (còpies modernes)realitzades a Horta pel mateix Picasso l'any 1909 i que té un doble valor: conèixer els treballs inicials de Picasso en el camp de la fotografia i, sobretot, mostrar el primer reportatge fotogràfic realitzat a Horta, el paisatge que va inspirar a Picasso part de les obres cubistes d'aquells anys.

L’exposició s’ha pogut veure al Centre Picasso d’Horta, al Museu Picasso de Barcelona, i ara a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, essent la primera vegada que s’han aplegat juntes totes aquelles fotografies, uns documents molt valuosos des del punt de vista picassià en la mesura que determinen els inicis del artista en la tècnica fotogràfica i, a la vegada, perquè constitueixen per elles mateixes un reportatge del poble a principis del segle XX.