18 de set. 2010

Curs d'Iniciació a Internet a la biblioteca Marcel·lí Domingo

El dijous 16 de setembre vacomençar el curs d'Iniciació a Internet a càrrec de la professora Alba Rollan
El curs va dirigit a persones que no han accedit mai a la WWW(Word wide Web).
L'objectiu és que els alumnes arribin a cercar informació dins la xarxa, conèixer el concepte de correu web i crear la seva pròpia adreça electrònica per veure el seu funcionament i contiuar fent-la servir.

Aquest curs es farà els dimarts i dijous d'11 a12h fins al 14 d'octubre

PROGRAMA DEL CURS BÀSIC D’INICIACIÓ A INTERNET

• Sessió 1 (16 de setembre):

En aquesta primera sessió l’objectiu serà mostrar als alumnes les parts bàsiques d’un ordinador: Teclat, pantalla i ratolí i practicaran el seu funcionament. També aprendran a obrir i tancar una sessió de Windows i el concepte bàsic del Office, el processador de text.

• Sessió 2 (21 de setembre):
Continuarem amb la pràctica del processador de text: menús i barres d’eines. Redactar un text i desar-lo en una carpeta i després modificar i eliminar l’arxiu.
Aprendran eines de Formatació de text: tipografia, negretes, cursiva, cos, paràgrafs...

Sessió 3 (23 de setembre):
Els alumnes hauran de redactar un text amb les eines apreses en l’anterior sessió i treballaran també la inserció i d’imatges, vista prèvia i impressió dels documents.

• Sessió 4 (28 de setembre):
Primera sessió d’accés a Internet, els alumnes aprendran a entrar a la xarxa i a fer servir els elements com la barra de cerca de pàgines web. Aprendran el llenguatge propi de la xarxa, buscaran pàgines web que siguin del seu interès i com treballar dintre d’aquestes.

• Sessió 5 (30 de setembre):
Segona sessió de Internet, els usuaris continuaran amb la pràctica de cerca d’informació a la xarxa, consultar el temps, horaris de trens, buscar ofertes de viatges, fer compres, llegir la premsa del dia, buscar cursos i feines...

• Sessió 6 (5 d'octubre):
Les últimes sessions del curs es basaran en crear un correu electrònic gratuït de Gmail a través del Google. En aquesta primera part es treballaran els passos per crear un compte de correu electrònic (usuari, contrasenya...), els conceptes bàsics de tenir un correu electrònic.

Sessió 7 (5 d'octubre):
En la segona part de la pràctica del correu electrònic es realitzaran les operacions bàsiques de : redactar un correu ( destinatari, assumpte...), respondre, respondre a tots, reenviar...

• Sessió 8 (5 d'octubre):
En aquesta sessió s’utilitzaran els diversos serveis de Gmail, crear i organitzar agenda, safata d’entrada, de sortida, eliminats...

• Sessió 9 (5 d'octubre):
En la última sessió del curs realitzarem un repàs de tot allò que s’ha aprés en el curs i es respondran els possibles dubtes dels usuaris i se’ls donaran recomanacions que a partir d’ara ja navegaran per la xarxa ells sols.