2 d’abr. 2009

Nits dels Estels a la biblioteca Marcel·lí Domingo



Amb motiu de l’Any Internacional de l’Astronomia, els dies 2, 3, 4 i 5 d’abril es celebren a tot el món les “100 hores d’Astronomia”. Dins d’aquest marc,una de les activitats de més difusió serà l’observació del cel a ull nu i amb telescopi. Podeu trobar informació sobre aquesta i d’altres activitats a la web http://www.astronomia2009.cat

*Per tal de facilitar-vos l’observació de les Nits dels Estels a la biblioteca Marcel·lí Domingo té a la vostra disposició d’uns exemplars del dossier “100 hores d’astronomia- Breu guia per a l’observació del cel”.

L'objectiu principal d'aquest esdeveniment mundial és que el major nombre possible de persones descobreixi el cel a través d'un telescopi, tal i com va fer Galileu ara fa 400 anys. Per tal d'assolir aquest objectiu a Catalunya, i en col·laboració amb la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, proposem la realització d'observacions el proper dissabte 4 d'abril de les 21:30 a les 24 hores a la Plaça dels Dolors. Durant aquests dies es podrà observar la Lluna en quart creixent i el planeta Saturn.