19 de març 2009

Hora del Conte "El Petit Príncep"

Dijous 19 de març va tenir lloc a la biblioteca la presentació del conte "El Petit Príncep" adaptat pel personal delPII (Projecte Itinerant Intercultural) Treball als Barris.
Després es va fer un taller per a tots els xiquets i xiquetes que van assistir relacionat amb el conte i els seus personatges, del complicat món dels adults i també dels sentiments humans més autèntics.
SINOPSI
Vet aquí uns aviadors que l'any 1935 feien un vol que havia de batre tots els rècords de velocitat entre París i Saigon. Però l'avió en què viatjaven va tenir una avaria i just quan sobrevolava el Sàhara van caure enmig del desert. Van intentar arreglar l'aparell sense èxit. Després de quatre dies, gairebé a punt de morir, un beduí que passava per allà els va recollir i els va salvar la vida. Un dels aviadors era Antoine de Saint-Exupéry i al cap d'un temps va escriure un conte meravellós inspirat en aquell dia: El petit príncep, on explica la història d'un jovenet que viu a l'asteroide B612 tot sol, cuida tres volcans i una rosa. Però el nostre personatge es disposa a conèixer altres planetes i asteroides. Entre els descobriments que fa el petit príncep sobre el món dels homes adults hi ha un geògraf que no surt mai del seu planeta, un divertit rei que mana despòticament sobre un asteroide encara més minúscul on amb prou feines cap a la seva capa. També coneixerà un vanitós, un avorrit que només sent les lloances i un bevedor que beu per oblidar que beu, o un home de negocis que compta estels i un fanaler que ha entrat en un curiós i absurd cercle.El petit príncep és un d'aquells contes que no oblidarem.