10 d’oct. 2008

Imagina la biblioteca pública del S.XXI


Propera obertura 13 d'octubre 2008
El procés participatiu Imagina la biblioteca pública del S.XXI és una iniciativa de la Subdirecció General de Biblioteques (Departament de Cultura i Mitjans de comunicació).
L'objectiu d'aquest procés és recollir les aportacions del màxim nombre possible de persones relacionades amb el món de la biblioteca per tal de millorar el funcionament del Sistema de Lectura Pública.
El calendari per valorar cadascun dels blocs és el següent:
Imagina la biblioteca pública del segle XXI es va presentar a Tortosa el dimarts 7 d'octubre, de 10 a 12.30 h, a l'Arxiu Comarcal de les Terres de l'Ebre (C/ St. Domènec, 21/23, Tortosa).
La benvinguda fou a càrrec del Sr. Francesc-Xavier Vega Castellví, director de Serveis Territorials de Cultura a Terres de l'Ebre, i presentarà el projecte la subdirectora general de Biblioteques, Sra. Carme Renedo.
A continuació es va celebrarar la taula rodona "La resposta de les biblioteques públiques a la societat actual" moderada per la Sra. Lurdes Reyes, i amb els ponents Sra. Marta Morera, directora de l'Observatori de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Girona (OTIC) i bibliotecària, i el Sr. Daniel Gil, bibliotecari del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (demarcació de l'Ebre).
Imagina la biblioteca pública del segle XXI és un procés impulsat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del qual experts de diferents àmbits reflexionen i analitzen els trets definitoris del nostre model social i les possibles respostes que ha de donar el món de la lectura pública. Es demana també la participació ciutadana. Aquesta fase pública del procés s'articularà mitjançant un web des del qual s'aniran sotmetent diferents enquestes a la consideració de tothom que hi estigui interessat.