10 de nov. 2008

"La Plaçadel Diamant" sessió de filmoteca a la biblioteca.

Aquest programa s'inclou dins el conveni entre Filmoteca de Catalunya i la Federació Catalana de cineclubs pel qual, tot un seguit de programes del patrimoni fílmic català queden a disposició dels cineclubs i entitats sense ànim de lucre. Aquesta sessió, totalment gratuïta, incorporen un full de sala i un especialista que presenta la sessió.

En el centenari de Mercè Rodoreda una còpia restaurada de “La plaça del Diamant” de Francesc Betriu dins el programa “Sessions de Filmoteca”.
L’adaptació de l’obra homònima de Mercè Rodoreda es va rodar com a sèrie per a TVE, però se’n va estrenar una versió cinematogràfica que va tenir una considerable afluència de públic.

Precisament a causa de l’èxit, el seu negatiu va sofrir una explotació intensiva, i actualment estava en molt mal estat. Un acord recent entre la Filmoteca, TVC i l’empresa Cinema i Televisió S.A., ha permès la obtenció d’un interpositiu de preservació de llarg termini i el tiratge de la còpia nova que tindrà, dissabte, la seva primera projecció pública. Els treballs s’han portat a terme sota la direcció de l’Arxiu de la Filmoteca, amb la col·laboració tècnica de Tomàs Pladevall, Francesc Betriu i Raúl Artigot (director de fotografia del film).Aquest film quedarà disponible, totalment subvencionat, per aquells cineclubs i entitats sense ànim de lucre que la vulguin programar.

Divendres 7 de novmbre a les 19h a la sala polivalent de la bibliteoca marcel·lí Domingo