28 de des. 2017

Aquests són els guanyadors del "Concurs Poemes que trenquen reixes" de la Biblioteca de Tortosa.

















Com cada any la Biblioteca de Tortosa organitza un Concurs de Nadal i fa el lliurament de premis amb l'assistència d'un patge reial de SSMM els Reis d'Orient que recull la carta dels xiquets i les xiquetes de la Biblioteca. Per primera vegada hem tingut a Gaspart que ens ha llegit un missatge dels reis on demanen a tothom que tingui cura del medi ambient...

Guanyadors del Concurs de Nadal 2017 "Poemes que trenquen reixes"


Categoria A (0-3 anys)
1r. Premi: Llar d’infants “Xino-Xano” Creu Roja.
Samira, Flora, Hamza, Dàrius, Iad, Aichatou, Andrea, Carla,
Hector, Nerea, David i Pablo

Categoria B (4-6 anys)
1r. Premi: Ayoub Ben Lahcen     
2n. Premi: Maria Gimenez de los Galanes   

Categoria C (7-9 anys)
1r. Premi: Iker Boutaous Roca    
2n. Premi: Noa Beltran Sorolla     
3r. Premi: Maria Vidal Sales     
Accèssit: Bouchra Oukattou Boulmani       

Categoria D (10-12 anys)
1r. Premi: Maria Forner Ferrer   
2n. Premi: Guillem Fosch    
3r. Premi: Marc Gonçalves Estorach  
Accèssit: Alexander Bornicoglo  
Accèssit: Meryem Ben Lahcen     
Accèssit: Fatima Ben Lahcen      

Categoria E (13-17 anys)
1r. Premi: Rijan Monserrat Añó    

Categoria F (+18 anys)
1r. Premi: Montse Boldú Mayor   
2n. Premi: Marta Curto Nàcher   
3r. Premi: Miquel Luis Rubio Domingo   
Accèssit: Ramon Obiol Reverté   
Accèssit: Vicent Pallarés  
Accèssit: Dora Casadó i Roser Panisello     


Menció ESPECIAL  (originalitat)

Carina Kushnir    


Per consultar els treballs premiats,

 cliqueu AQUÍ

Club de Lectura Gener 2018



Activitats Gener 2018 Biblioteca de Tortosa




18 de des. 2017

Exposició La Veritat inefable, Ramon Llull






Inauguració de l'exposició La Veritat inefable, Ramon Llull

L’exposició, comissariada per Joan Santanach, pren com a punt de partida els versicles del Llibre d’Amic e Amat i permet aprofundir en la vida de Ramon Llull, el seu pensament i el context històric. Es tracta d’un del textos místics més importants de la literatura europea i una de les obres més conegudes de l’escriptor. En el context medieval, Llull és un personatge extraordinari, que va escriure centenars de títols i va recórrer milers de quilòmetres. Va compondre llibres sobre temes científics, filosòfics i teològics, en els quals emprava el llatí, però també el propi vernacle, el català, fet que li atorga un paper destacat en el procés d’emancipació intel·lectual dels laics.
L’exposició pretén atreure i sorprendre, es planteja com un espai de reflexió inesperat configurat per quatre elements escultòrics: quatre lletres fora d’escala. Aquestes lletres permeten que l’espectador s’assegui còmodament per interactuar amb els continguts que es presenten en pantalles interactives, que faciliten un apropament íntim i que afavoreix múltiples nivells de lectura i profunditat. Els continguts de l’exposició es divideixen en 9 capítols:
0. Ramon Llull i la veritat inefable
1. El món de Ramon Llull
2. Una existència, dues vides
3. L’ermità Blaquerna
4. L’amor místic
5. Literatura i veritat
6. Un món desordenat
7. L’Art de Ramon
8. La posteritat




Presentació del llibre de Mercè Falcó Premi literari Autor Revelació, amb la seua novela “L’illa de Bembé”.

La biblioteca de gom a gom a la presentació del llibre de #Mercè Falcó Premi literari Autor Revelació, amb la seua novela “L’illa de Bembé”. 

Es tracta d’una novel·la d’aventures centrada en la historia d’una dona que vol combatre les normes establertes de la societat hipòcrita en què viu. Una epopeia literària que l’autora construix a partir d’uns personatges que viuen a la Cuba de finals del segle XIX, encara colonitzada pels espanyols.










Donyet Conta contes, programa sobre les defensores i els defensors de drets humans

Actuació de Donyet Conta contes, programa sobre les defensores i els defensors de drets humans. Compromeses amb un món més just sobre el programa que s’impulsa des del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya té per objectiu contribuir a la construcció d’una ciutadania global transformadora tot oferint informació i recursos al públic de les biblioteques de Catalunya per garantir i exercir els drets humans.





Xerrada sobre les defensores i els defensors de drets humans

Xerrada sobre les defensores i els defensors de drets humans. Compromeses amb un món més just sobre el programa que s’impulsa des del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya té per objectiu contribuir a la construcció d’una ciutadania global transformadora tot oferint informació i recursos al públic de les biblioteques de Catalunya per garantir i exercir els drets humans.
El programa defineix una temàtica anual al voltant dels drets humans i proposa accions concretes per tal de fer conèixer al públic de les biblioteques de Catalunya les situacions de vulneració i la defensa dels drets humans al mateix temps que vinculem les entitats






del territori que tinguin un compromís en la defensa dels drets humans.

16 de des. 2017

Inauguració de l'exposició 'Soques d'Olivera' de Dèlia Boix

Inauguració de l'exposició 'Soques d'Olivera' de Dèlia Boix. Mostra Inèdita de Dibuixos fets amb llapis, carbonet, sanguina... Presentació a càrrec de l'artista Joan Rebull, amic personal.
L'exposició romandrà oberta durant tot el mes de desembre, de fet ja es pot visitar a la biblioteca de Tortosa en horari de la mateixa.
Gràcies a Dèlia i Lídia Andreu Boix, filles de l'artista.









Presentació de Convivència d'aigües. Obra poètica de Zoraida Burgos,

Presentació de Convivència d'aigües. Obra poètica de Zoraida Burgos, amb l'autora i els poetes Andreu Subirats i Marc Romera. Amb la presència de Meritxell Roigé, Dolors Queralt, Ferran Bladé i Dolors Roó.