25 de juny 2007

FENG-SHUI. Lectures relaxants a la sala polivalent de la biblioteca.


Les tècniques del Feng Shui s’orienten a l’obtenció del benestar i la consecució de salut i altres objectius concrets a través dels canvis realitzats als espais vitals de vivendes o llocs de treball.
És per aquest motiu que la biblioteca durant el mes de juliol i agost vol convertir la sala polivalent en un espai per a lectures relaxants que ens permetin fer un viatge per les diferents especialitats del Feng Shui on hi trobarem una sèrie d’elements com l’aigua, música suau, coixins... i molts de llibres que ens faran sentir noves sensacions.

22 de juny 2007

Club de Lectura. Dia 28 de setembre de 2007 a les 19.30 hores

Destins,de Joan Cid i Mulet
Polític, escriptor i intel•lectual, Joan Cid i Mulet (Jesús 1907 – Ciutat de Mèxic 1982) va ser una persona compromesa amb l’ensenyament i la cultura. Conrea, novel•la, narrativa infantil, teatre, poesia, assaig, historiografia literària i esportiva, etc., i participa en premsa d’àmbit catalanista. Després de la Guerra Civil s’exilia a Perpinyà i a partir de 1942 a Mèxic, on és directiu de l’Orfeó Català. Publica tres novel•les els anys 40 i un assaig literari, però la fama li arribà el 1954 amb México en un himno, en motiu del centenari de l’himne mexicà. Després es convertí en el cronista del futbol mexicà editant en vuit volums El libro de oro del fútbol mexicano, pel qual rep la Medalla al mèrit esportiu el 1962. També a Mèxic va ser l’animador del pavelló català a les Fires del llibre de 1944 i 1946.

Més informació: www.cidimulet.org

Benissanet,d’Artur Bladé i Desumvila
(Benissanet 1907 – Barcelona 1995) va ser funcionari de la Generalitat, militant d’ERC, i literat “tot terreny”. S’inicia en el periodisme col•laborant en revistes comarcals: “El Llamp” (Gandesa), “Tivissa”, “La Riuada” i “L’Ideal de
l’Ebre”(Móra d’Ebre). Quant a narrativa, s’especialitza en tres temàtiques: la seva població natal, l’estudi biogràfic i l’anàlisi històrica. Després de la Guerra Civil pateix l’exili durant més de dues dècades, i no torna a Catalunya fins al 1961. Primer roman a França i estudia a la Universitat de Montpeller. Després emprèn el camí cap a Mèxic, on col•labora en revistes com: “La Nostra Revista”, “Pont Blau” i “Xaloc”, que el reafirmen com un dels millors literats que ha tingut mai les Terres de l’Ebre.

Més informació: www.riberaebre.org/arturblade

21 de juny 2007

Premi per al Club de Lectura


El Club de Lectura de Tortosa ha estat un dels guanyadors en la primera edició de la Gimcana de Llengües deTortosa, que ha tingut lloc del 16 de febrer al 25 de maig de 2007.

20 de juny 2007

Préstec i lectura a domicili


Aquest servei de "Préstec i lectura a domicili" està pensat per a les persones amb problemes de mobilitat reduïda o problemes de visió i per a les persones ingressades a centres sanitaris. Només cal que us poseu en contacte amb la biblioteca i que demaneu el document per fer-vos el carnet. Una persona voluntària us portarà el material a casa. Si ho demaneu, també s'ofereix una sessió de lectura a domicili.
El nombre màxim de documents és de 4 llibres, 4 revistes, 3 CD's i 2 DVD's.
El període de préstec és d'un mes, prorrogable. Més informació a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, al carrer de la Mercè, 6, al correu electrònic bmd@tortosa.altanet.org o al telèfon 977445566.

18 de juny 2007

El moliner udolaire al Club de Lectura

Avui es reunirà de nou el Club de Lectura de Tortosa a les 19,30h a la sala polivalent de la biblioteca Marcel·lí Domingo per comentar el llibre de Arto Paasilinna.